Kaasmarkt Alkmaar (afgelast)

De Corona-maatregelen van het Kabinet hebben het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar doen besluiten de eerste kaasmarkt van het seizoen uit te stellen tot na 1 september.
De 1e kaasmarkt stond gepland op vrijdag 27 maart a.s. De website werken we continue bij. Houd vooral deze pagina en onze social media kanalen in de gaten voor updates over de kaasmarkt. 


Tot ver over de landsgrenzen staat Alkmaar bekend als dé Hollandse Kaasstad. Uit historische stukken blijkt dat Alkmaar in het jaar 1365 al een kaasweegschaal had. De stad heeft daarmee de oudste kaasmarkt van Nederland. Op de vrijdagen in het kaasmarktseizoen, dat loopt van eind maart tot en met september, komen mensen vanuit de hele wereld naar Alkmaar om te genieten van dit kleurrijke schouwspel.

Een plein vol kaas, kaasdragers, kaasmeisjes, marktmeesters en handelaars. Op de Alkmaarse Kaasmarkt kijk je je ogen uit. Al honderden jaren wordt hier op dezelfde manier kaas verhandeld.

In de maanden juli en augustus kun je ook op dinsdagavond op het Waagplein terecht voor een speciale avondkaasmarkt. Uitleg en meer informatie is te verkrijgen in verschillende talen: Nederlands, Duits, Engels, Frans en Spaans. 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.