IT=Alkmaar

In de zomer van 2018 sloegen negen Alkmaarse ICT-bedrijven de handen ineen. Het doel? Alkmaar op de kaart zetten als echte ICTstad voor studenten, starters én experts. Want in Alkmaar zitten ontzettend gave ICT-bedrijven, en dat willen de oprichters van deze stichting graag laten zien. Alkmaar Prachtstad sprak met Sander Beertsen – een van de oprichters van IT=Alkmaar – over dit initiatief.

IT=Alkmaar is dus hét startpunt in de zoektocht naar een baan of informatie over de ICT-sector in Alkmaar. “We zetten de deuren open en organiseren regelmatig toffe events, zoals Meetups. Tijdens deze avonden geven we demo’s of laten nieuwe technieken zien. Daarnaast organiseren we ieder jaar een groot event, het IT=Alkmaar Event. Ook dit jaar, op woensdagavond 13 november. Het is een avond vol workshops, bekende sprekers en informatie over de Alkmaarse bedrijven. Dit jaar staat in het teken van topsport en ambities, ook in de ICT-sector. Daarom organiseren we het in De Meent Bauerfeind. Natuurlijk sluiten we de avond weer af met een borrel en livemuziek.”

Sander benadrukt dat de evenementen niet alleen gericht zijn op developers. “Onze events zijn ook leuk voor designers, projectmanagers en marketeers. Want ook die spelen een grote rol in de ICT-sector. Eerder dit jaar sloten we aan bij het landelijke ‘Girlsday’. Meiden konden deze dag meekijken bij vrouwelijke IT’ers, leerden robotjes programmeren of konden zelf aan de slag met een applicatie. Een razend succes! In het verlengde daarvan organiseerden we een Meetup voor vrouwen met interesse in de ICT. Daar lieten we demo’s zien van een designer, tester en programmeur. 

“Het leuke: we merken dat veel kandidaten bijvoorbeeld een paar jaar in Amsterdam hebben gewerkt en nu de Alkmaarse ICT-bedrijven ontdekken. Dat snappen we wel: het scheelt toch vaak zo’n 2,5 uur reistijd per dag. We hopen veel van deze mensen ook weer op 13 november te zien. Aanmelden is gratis en kan via www.itisalkmaar.nl.”

 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.