Fonkelstad

Laat je verwarmen door vurige kunstwerken tijdens Fonkelstad

Op 8 en 9 februari lichten we de binnenstad van Alkmaar op door middel van prachtige vuurinstallaties op het Waagplein. Van vuurlotussen op de grachten tot vuurbomen langs het plein; het Waagplein wordt omgetoverd tot een magisch winterparadijs. 

In één van de donkerste maanden van het jaar komen Alkmaarders samen op het Waagplein om vuurkunstwerken van echte vuurmeesters te aanschouwen. In de grote tent vind je ambachtelijk, bourgondisch eten en warme chocomelk en glühwein. Singer-songerwriters verrijken de avond met hun muziek en in de tent staat een oude boekenkast met bordspelletjes. 

Fonkelstad is toegankelijk voor alle leeftijden, want terwijl de jongste Alkmaarders broodjes roosteren bij het kampvuur, drinken de oudere inwoners een winters biertje. Ook in de donkere wintermaanden dient het Waagplein als de huiskamer van Alkmaar. 

De vuurmeesters veranderen Alkmaar in Fonkelstad
De Belgische Vuurmeesters begonnen als een vriendengroep met een gezamenlijke passie: vuur! In 2008 traden zij voor het eerst op en sindsdien zijn ze in binnen- en buitenland te bewonderen. Tijdens Fonkelstad staan de installaties van deze vuurkunstenaars centraal. Met de Waagtoren als decor, wordt het Waagplein gevuld met verschillende, indrukwekkende vuurinstallaties. Van vuurlotussen op het water tot vuurbomen op het Waagplein, alles is ontwikkeld door deze vuurkunstenaars.

Laat jij je ook verwonderen door Fonkelstad op vrijdag 8 en zaterdag 9 februari 2019?
Vanaf 17:00 uur is iedereen welkom op het Waagplein. 

P.S. Singer-songwriters gezocht!
We zijn op zoek naar singer-songwriters die hun liedjes aan een groot publiek willen laten horen. Verwarm samen met De Vuurmeesters het Waagplein en help ons Fonkelstad compleet te maken. Heb jij een goede stem en kan je jezelf begeleiden? Dan is een kampvuursessie misschien wel iets voor jou! Tijdens deze sessie krijg je de kans om jouw (nieuwe) muziek aan het publiek te laten horen, terwijl het publiek zijn handen warmt aan het knapperige vuur.

Ben jij muzikaal en heb jij geen podiumvrees? Mail dan naar mirella@doss.nl en geef je op! Hopelijk tot snel.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.