Filmfestival in het Filmhuis

De parels van de Europese Cinema

Zet maar vast in je agenda: van 7 t/m 10 november is het feest in Filmhuis Alkmaar. Als gerespecteerd filmhuis – het bezoekersaantal verdubbelde van 50.000 in 2016 naar 100.000 dit jaar – mag een eigen filmfestival niet ontbreken. Daarom organisereert het Filmhuis een groots feest voor filmliefhebbers. Allereerst natuurlijk voor de trouwe gasten. En voor nieuwe bezoekers is dit een uitgelezen kans om kennis te maken met het uitgebreide filmaanbod. 

Ruim 30 films in 4 dagen
Het Filmhuis vertoont unieke voorpremières, zet potentiële prijswinnaars in de etalage en biedt een vooruitblik op de crème de la crème van de Europese Cinema. Het zijn stuk voor stuk hoogwaardige art-house producties, van bekende én onbekende Europese filmmakers.

Het volledige programma vind je hier op de website van het Filmhuis.

Veel interactie: van Q&A’s tot boeiende gesprekken
Tijdens deze vier dagen verwelkomt het Filmhuis onder andere filmkrantjournaliste en programmamaker Gerlinda van Heywegen, zingevings- en organisatieexpert Ben Kuiken, econome Roos Wouters en filosoof Francine Boon en gaan ze – al dan niet onder leiding van journaliste en presentatrice Andrea van Pol – met elkaar in gesprek. 

De timetable:

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.