Fakkeltocht

Loop mee op zaterdag 9 november

Op zaterdag 9 november wordt in het centrum van Alkmaar voor de vijfde keer een fakkeltocht gelopen. De tocht start om 17.45 uur op het Canadaplein met een spectaculaire act. Vanaf 17.00 uur is er in bibliotheek Kennemerwaard een “opwarmprogramma” met muziek en sprekers. Na afloop worden er in diezelfde bibliotheek soep en hapjes uitgedeeld.

Voor Iedereen
Net als vorig jaar heet de tocht de ‘Alkmaarse Fakkeltocht voor Iedereen’, om te benadrukken dat Alkmaar een inclusieve stad iets is waaraan we allemaal kunnen en moeten bijdragen. We willen een gemeente waarin iedereen zich verantwoordelijk voelt voor zichzelf en de ander. Een gemeente waar ruimte is om jezelf te zijn. Waar we actief op zoek gaan naar de verbinding met anderen. De fakkeltocht is een eerste stap in het leggen van die verbinding met anderen. Meelopen en het eten na afloop is gratis. De lichtstaven worden ter plaatse verkocht voor € 2,- per stuk.

Verschillende maatschappelijke organisaties, buurtcentra en politieke partijen hebben hun steun al toegezegd aan de tocht die georganiseerd wordt door bureau discriminatiezaken Art.1 Noord-Holland Noord. Onder meer Alkmaar Pride, Alkmaar Stad van Compassie, Amnesty Alkmaar, ChristeUnie, COC Noord-Holland Noord, D66 Alkmaar, FNV Vrouw, GroenLinks Alkmaar, Lokaal FNV Alkmaar, MEE & de Wering, Pvda Alkmaar, Partij voor de Dieren Alkmaar en verschillende buurtcentra staan achter de tocht.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.