Bevrijdingsconcert Toonkunst Alkmaar (afgelast)

Wegens het coronavirus is dit evenement afgelast. Kijk voor meer informatie op de website

Twee keer per jaar is de Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar zo goed als uitverkocht. Dat is in december en in het voorjaar, als het Toonkunstkoor Alkmaar een concert geeft.

Het koor heeft 120 zangers en zangeressen. Bij concerten wordt het koor altijd bijgestaan door het professionele orkest Philharmonia Amsterdam en professionele solisten. Sinds november 2004 staat dirigent Marcel Joosen op de bok. Door zijn enthousiaste, inspirerende wijze van repeteren en dirigeren is het koor ambitieus, en graag bereid om voor moeilijke werken met plezier een aantal dagdelen extra te repeteren. Het concert staat in het teken van 75 jaar vrijheid.

Het repertoire van het Toonkunstkoor bestaat uit de bekende werken van oude meesters, maar het koor heeft ook met veel inspiratie en succes werken van modernere componisten uitgevoerd, zoals Arthur Honegger, Michael Tippett, John Rutter en Karl Jenkins. 

Concertinformatie:

Vrijdag 15 mei 2020, aanvang 20.00 uur in de Grote Sint Laurenskerk Alkmaar. Kaarten kosten 27,50 euro, inclusief consumptie in de pauze. Vrienden van de Grote Kerk en CJP houders krijgen 2,50 euro korting. 

www.toonkunst-alkmaar.nl

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.