Alkmaar Pride

Dit jaar alweer voor de negende keer. Het laatste weekend van mei Alkmaar Pride weekend, de start van het roze festival seizoen! Een lang roze weekend in de leukste stad van Noord-Holland Noord. Stichting Alkmaar Pride organiseert in samenwerking met COC Noord-Holland Noord, Style party crew en Artikel 1 Bureau Discriminatiezaken NHN diverse maatschappelijke activiteiten en feesten. Het thema van de Alkmaar Pride 2018 is Embrace.
 
In veel gelovige kringen is het nog steeds niet geaccepteerd dat je uit de kast komt. Wereldwijd is in 77 landen homoseksualiteit strafbaar. Soms zelfs met als straf de doodstraf. Voor al die zaken vragen ze middels een divers programma aandacht. En vieren ze met de grachtenparade uitbundig en zichtbaar de diversiteit van onze stad. Maar ook feest en ontmoeting is natuurlijk onderdeel van het  programma van 2018.

Donderdagavond starten ze met de officiĆ«le opening van het Alkmaar Pride weekend en wordt de regenboogvlag in de Waagtoren gehesen. In de dagen erna is er ook ruimte voor film, expo, gesprekken, sport en feesten. Als publiekstrekker wordt op zaterdag 26 mei weer de grachtenparade door de stad georganiseerd. De start is om 14.00 uur bij de Accijnstoren aan de Bierkade.  De grachtenparade eindigt om 16.00 uur op het Waagplein.
 
Voor het meest actuele programma, filmprogrammering, feesten, wandelingen, expo locaties en deelnemende partners zie de website: www.alkmaarpride.nl 

Alles weten over Alkmaar?