5 x Film(huis) in De Vest

Filmhuis Alkmaar heeft er deze zomer een extra zaal bij! In de grote zaal van Taqa Theater de Vest vertonen ze een unieke filmreeks. Vanaf 5 augustus draait daar iedere woensdagavond – vijf weken lang – een klassieker.

Op het programma: films die je altijd al eens hebt willen zien, of dolgraag nog een keer (met elkaar) op het grote witte doek wil bewonderen. Het programma trapt af met een film uit de jaren ’60 en daarna reis je iedere week zo’n tien jaar door de tijd.

Zin in deze nostalgische filmtrip door vijf decennia? Bestel dan meteen kaarten en geniet van deze nieuwe beleving: Film(huis) Alkmaar in de Vest. Daar biedt de grote zaal nu plaats voor ruim 200 mensen, uiteraard Corona-proof.

Op het programma van Film(huis) in de Vest:

Woensdag 5 augustus | West Side Story
Eindelijk terug op het witte doek: West Side Story. Deze met tien Oscars bekroonde romantische musicalfilm is afgeleid van Shakespeare’s Romeo en Julia. In plaats van in Verona, speelt het verhaal zich af in het New York van de jaren ’50. 

Woensdag 12 augustus La Grande Bouffe (1973)
La Grande Bouffe - La Grande Abbuffata in het Italiaans - is een zwarte komedie waarin regisseur Marco Ferreri scherpe kritiek uit op de consumptiemaatschappij.

Woensdag 19 augustus | Paris, Texas (1984)
Paris, Texas is een schitterend gespeelde en gefilmde roadmovie waarin Travis na vier jaar afwezigheid uit de woestijn terugkeert en zijn zoontje opspoort. Samen gaan ze op zoek naar Travis’ vrouw.

Woensdag 26 augustus | Breaking the Waves (1996)
Bess is een naïef, kinderlijk meisje dat gelooft dat ze in direct contact staat met god. Ze is opgevoed in een streng religieus Schotse plattelandsgemeenschap aan het begin van de jaren '70. Als ze verliefd wordt op Jan – een man van de wereld die werkzaam is op een olieplatform – trouwen ze tegen de wil van de dorpsgemeenschap met elkaar.

Woensdag 2 september | Slumdog Millionaire (2009)
Jamal Malik is een jong weeskind dat besluit deel te nemen aan de Hindi-versie van het programma 'Who Wants to be a Millionaire'. Het hele land kijkt toe hoe Jamal uiteindelijk nog maar één vraag verwijderd is van de hoofdprijs. Maar dan gebeurt er iets waar Jamal niet op heeft gerekend: hij wordt gearresteerd omdat de politie zeker weet dat hij de boel aan het oplichten is. 

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.