10 april 10 jaar HAL 25 (afgelast)

Wegens het coronavirus kan dit evenement niet plaatsvinden op deze dag. Kijk voor meer informatie op de website.

Een decennium lang eeuwige tijdelijkheid: dat wordt op 10 april gevierd tijdens het 10-jarig bestaan van HAL 25 met een groot jubileumfeest. Het wordt een prachtige avond met eten, drinken, theater, projecties en live muziek. Kaarten vliegen al snel over de digitale toonbank! Er wordt dan ook opgeroepen niet te lang te wachten met het kopen van de tickets. Onderdeel van het evenement is een groot diner dat uitmondt in een krankzinnig theaterspel, waarvoor beperkt aantal tickets beschikbaar zijn. De opbrengst van de avond gaat naar stichting Refugee4Refugees. 

Manifestatie voor de Eeuwige tijdelijkheid 
Geheel in HAL 25-stijl wordt lekker eten en drinken gecombineerd met theater en muziek. De driegangenmaaltijd is de opmaat voor een bijzondere theatrale belevenis. Zintuigen worden verrast door de huistalenten van HAL 25 in de muziektheaterproductie Manie. Vanuit de keuken komt Manie naar je toe met brullende motoren die de tafel doen trillen, hartkloppende beats op je schoot met ijle hoge noten die door je toetje heen sijpelen. Uiteindelijk mondt het uit in een dansfeest voor iedereen. De bekende vluchtelingenband Orchestre Partout komt spelen en ook dj/veilingmeester Steven de Peven is met zijn assistente Alex aanwezig. Met de veiling worden kunstwerken verkocht van makers die veel bij HAL 25 zijn betrokken. 

Benefiet De opbrengst van de avond gaat naar Refugee4Refugees. Deze NGO biedt duurzame ondersteuning, humanitaire hulp en noodhulp aan migranten van alle nationaliteiten die aankomen aan de kust van Samos en Lesbos en die asiel zoeken in Europa. In de hal staat een indringende fotoserie van Renske Totte, gemaakt in Griekenland in diverse vluchtelingencentra. Vrouwtje van Zweeden zal vertellen over de situatie daar en het werk dat R4R doet. 

De opbrengst wordt hoogstpersoonlijk naar Samos gebracht om zo hun werk direct te ondersteunen. Bezoekers van het jubileumfeest kunnen bij het kopen van hun kaartje een donatie doen om spullen te kopen die de vluchtelingen hard nodig hebben. In het 10-jarige bestaan zijn er talloze mensen de hal binnengelopen: kunstenaars, vluchtelingen, 65+’ers, naaktlopers, skaters, herrieschoppers, kinderen, scholieren, meninguiters, presentatoren, bouwers, dansers, muziekfanaten, verhalenvertellers, saunagangers, bierdrinkers en ga zo maar door. Samen met al deze (én andere) halbezoekers vieren we tien jaar vol kunstzinnige experimenten, bouwsels, initiatieven en kleurrijke evenementen. Wees er snel bij, de kaartverkoop gaat hard! Kaarten zijn te koop in de ticketshop van HAL 25. 10 april 10 jaar HAL 25, van 18.00 tot 01.00 uur, Pettermerstraat 15. Meer informatie is te vinden op de website en Facebook.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.