Weerbaarheidstraining 'IkDURF' (afgelast)

Stichting Sport-Z start vanaf vrijdag 20 maart de 8-weekse weerbaarheidstraining ‘IkDURF’. De weerbaarheidstraining is bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 15 jaar die geen aansluiting kunnen vinden bij het reguliere aanbod of een GGZ-indicatie hebben. Door middel van de methode Denken, Durven, Doen en specifieke boksoefeningen wordt er op spelende wijze gewerkt aan vertrouwen in eigen vaardigheden. De training wordt gegeven door een professionele trainer en vindt plaats in de gymzaal aan de Tochtwaard 18 in Alkmaar. Deelname kost € 85,- en aanmelden kan online via www.sport-z.org/ikdurf.  

Programma 
Gedurende 8 bijeenkomsten werken de kinderen aan onderwerpen als jezelf leren kennen, negatieve gedachte herkennen en ombuigen, omgaan met faalangst en kritiek, vertrouwen krijgen in eigen handelen en reageren op plagen en pesten. Door te oefenen met ‘ander gedrag’, ervaart het kind succeservaringen, leert hij of zij voor zichzelf op te komen en krijgt hij of zij zo meer vertrouwen in zijn of haar eigen vaardigheden. Centraal tijdens de lessen staat de bokssport, waarbij door middel van specifieke boksoefeningen gewerkt wordt aan genoemde elementen.  

Aanmelden en meer informatie  
De eerste les start op vrijdag 20 maart om 16.30 uur in de gymzaal aan de Tochtwaard 18 in Alkmaar. De kosten bedragen €85,- voor 8 bijeenkomsten. Ouders kunnen hun kinderen aanmelden via https://www.sport-z.org/ikdurf. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Yalmard Kusten (projectcoördinator), via y.kusten@sport-z.org of 06-38324247.  

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.