Het werk van Alkmaarse architect Rob de Vries

HOVO 50+ cursus

Als architect is Rob de Vries gefascineerd door minimalistische architectuur waarbij het draait om ruimte, daglicht en constructie. Niets meer en niets minder. Japanse architectuur is daarbij een belangrijke inspiratie, voldoende argument om tweemaal een reis door het land van de rijzende zon te ondernemen. Geprobeerd wordt de invloed van de Japanse architectuur te laten zien op hedendaagse ontwerpen.

Tijdens deze lezing laat Rob zien of kunst en architectuur van één hand enig invloed heeft op elkaar. Begonnen wordt met de eerste architectuurschetsen die langzaam de kunst van het bouwen en van de kunst inleiden.

Tevens is hij als bouwhistoricus betrokken bij de Erfgoedcommissie “Mooi”. Wanneer een (rijks)monument gerestaureerd of her bestemd gaat worden zal er steeds iets aan het gebouw aangepast moeten worden. Dat is vaak noodzakelijk omdat een monument ook weer verder moet. Het gevaar is echter dat ongewild ingegrepen wordt in onderdelen die van hoge monumentwaarde zijn. Een goed onderzoek kan aangeven waar deze onderdelen zich bevinden en mogelijk oplossingen bieden voor alternatieven die het midden vinden tussen bescherming en ideaal herbestemmen.

Klik hier voor het complete cursusaanbod van HOVO Alkmaar.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.