Uitagenda Alkmaar

Vanwege het coronavirus is door het Nederlandse Kabinet besloten dat alle evenementen t/m 1 september zijn afgelast. Culturele instellingen en horecagelegenheden zijn t/m 19 mei gesloten. De website werken we continue bij. Houd vooral al onze kanalen en die van organisatoren in de gaten voor eventuele updates over hun eigen maatregelen.

Organiseer je een evenement?

Voor meer informatie over deze maatregelen verwijzen wij je naar de website van de Rijksoverheid.

uitgelichte evenementen Alkmaar

donderdag 02 juli 2020

Alkmaars Kookboek

Door de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus zijn veel horecagelegenheden hard getroffen. Rotary Alkmaar Young Ambition geeft deze lokale ondernemers graag een steuntje in de rug. Daarom brengt de Rotary in samenwerking met de Alkmaarse horeca het 'Alkmaars Kookboek' uit. Een culinaire reis door Alkmaar, thuis op tafel!​

maandag 01 juni 2020 T/M zondag 27 september 2020

1500m2 HAL-terrasfalt

Vanaf 1 juni gaan de HAL-poorten weer open! Een rijk gevuld stuk terrasfalt met: film, foodtrucks, speciaalbieren, strand, kiesactiviteiten, radio, tv & bewegingsruimte.

donderdag 02 juli 2020

Biertje? Taproom The Scrapyard!

Heb je zin in een biertje buiten het centrum? Dan zit je goed bij taproom The Scrapyard in Overstad. De taproom is een initiatief van de echt Alkmaarse brouwerij 'De Moersleutel' en bierspecialist Rick Ooms. De taproom beschikt over 20 tapkranen waarvan 10 zijn gevuld door bier van De Moersleutel en de andere 10 door bevriende brouwerijren.

maandag 01 juni 2020 T/M maandag 31 augustus 2020

Avond4daagse Alkmaar

Alkmaar heeft zich officieel aangesloten bij de Avond4daagse – Home Edition, een landelijk initiatief van de KNWB. De inwoners van deze stad kunnen zich nu online aanmelden om vervolgens vanuit het eigen huis 4 dagen een eigen wandelroute te lopen.

vrijdag 03 juli 2020 T/M zondag 30 augustus 2020

Zomersessies in TAQA Theater De Vest

Deze zomervakantie hoef je niet ver te reizen om verrassende avonturen te beleven. In een bijzondere toneel-op-toneel setting beleef je in de Grote Zaal van De Vest namelijk een unieke reeks Zomersessies. Topnamen uit de theaterwereld spelen sprankelende voorstellingen en concerten voor slechts honderd bezoekers per keer.

donderdag 26 maart 2020 T/M dinsdag 01 september 2020

Kraak de Alkmaar Code

Een super leuke en leerzame speurtocht door de historische stad Alkmaar. Beantwoordt de vragen en leer van alles over de stad. Als je alle vragen goed heb beantwoordt, vormen de letters een zin die de Alkmaarders altijd nog roepen op 8 oktober. Weet jij hem te ontcijferen?

woensdag 03 juni 2020 T/M zondag 05 juli 2020

Tentoonstelling Hein Vandervoort

Van 3 juni t/m 5 juli vindt er in de Kunstuitleen weer een nieuwe tentoonstelling plaats. Hein Vandervoort laat schilderijen zien die gebaseerd zijn op fragmenten van o.a. oude polaroidfoto's.

vrijdag 17 juli 2020 T/M zondag 23 augustus 2020

World Press Photo Exhibition 2020

De World Press Photo Foundation gelooft al zes decennia in de kracht van het (laten) zien van visuele verhalen. Opgezet als competitie in 1955 door Nederlandse fotografen, uitgegroeid tot non-profitorganisatie met een wereldwijd bereik. Deze zomer gratis toegankelijk in de Grote Kerk!

zondag 07 juni 2020 T/M vrijdag 01 januari 2021

Recreatief zwemmen in zwembad Hoornse Vaart

Vanaf zondag 7 juni kunnen kinderen weer recreatief zwemmen in zwembad Hoornse Vaart. Het Alkmaarse bad opent op zondag van 09.00 tot 14.00 uur haar deuren voor kinderen tot en met 12 jaar die in het bezit zijn van minimaal een A-diploma.

donderdag 02 juli 2020

Torendiner in het Hof van Sonoy

Na welgeteld 76 treden te hebben getrotseerd, kun je met 2 tot 4 personen (uit 1 huishouden), genieten van een uitgebreid arrangement in de torenkamer van de Heeren van Sonoy. Voor een speciale gelegenheid, een romantische avond of om jezelf en je gezelschap gewoon even te verwennen.

maandag 01 juni 2020

Terrassen weer open

Nadat de horeca wekenlang hun deuren heeft moeten sluiten, mogen ze op 1 juni weer voorzichtig open! Uiteraard worden hierbij de richtlijnen van het RIVM opgevold en moet er 1,5 meter afstand gehouden worden.

zondag 06 september 2020

WijnSpijs Wandeling Alkmaar

Er staan op 6 september maar liefst 6 enthousiaste restaurateurs klaar om jou een onvergetelijke middag te bezorgen. Een middag gevuld met heerlijk culinaire gerechten en bijpassende wijnen en een lekkere wandeling door Alkmaar hebben wij al voor je geregeld. Het enige wat jij hoeft te regelen is goed gezelschap.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Winkelen in Alkmaar

Eten & Drinken

Ontdek Alkmaar

Fietsen, wandelen en varen

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.