Uitagenda Alkmaar

Na het cancelen van vele evenementen, voegen we steeds meer evenementen toe aan de Uitagenda. Let op: Sommige evenementen zijn nog onder voorbehoud en houd rekening met de getroffen maatregelen. Houd hiervoor de kanalen van de organisatoren goed in de gaten!

Organiseer je een evenement?

Voor meer informatie over deze maatregelen verwijzen wij je naar de website van de Rijksoverheid.

uitgelichte evenementen Alkmaar

vrijdag 21 augustus 2020 T/M vrijdag 18 september 2020

KARAVAAN PRESENTEERT 'EERSTELINGEN'

Premières oogsten bij Karavaan, dat kan van 21 augustus t/m 13 september in de serie 'Eerstelingen'.

zaterdag 05 september 2020 T/M zaterdag 07 november 2020

Cartouche pakt de draad weer op!

Op 5 september start Cartouche met een eerste voorstelling, op anderhalve meter. Cartouche begint komend seizoen met twee voorstellingen op één avond.

donderdag 17 september 2020 T/M zondag 20 september 2020

Kinderkermis De Rijp

Door het evenement te verplaatsen van de smalle straten in het dorp naar dit terrein kan de kermis coronaproof worden georganiseerd. De poorten sluiten elke avond om 21:00 uur.

vrijdag 18 september 2020 T/M zondag 20 september 2020

Kunst in de hortus

Bij Hortus Alkmaar staat het weekend van 18 tot en met 20 september volledig in het teken van kunst. Een aantal gerenommeerde kunstenaars, waaronder Mary Koekenbier, Cees van Nieuwburg, Pauline Bakker, Jos Apeldoorn, Frederique Groustra, Thalita Schiffer en Bea Smit, exposeert drie dagen lang in de tuin en de kas.

zaterdag 19 september 2020

AZ - PEC Zwolle

Op zaterdag 19 september speelt AZ om 16.30 weer een wedstrijd in het AFAS Stadion. De ploeg van Arne Slot neemt het in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op tegen PEC Zwolle. Na het abrupte einde van het vorige seizoen zal AZ erop gebrand zijn om ook dit jaar weer mee te doen in de strijd om het kampioenschap.

zaterdag 19 september 2020

Rauw & Teder

Nederlandstalige no nonsense Rock. Bij RAUW&TEDER staat de band garant voor de belofte RAUW. In de teksten passeren allerlei liefdesperikelen, vaak met enige zelfspot. Bart Minderman zingt tegen het bandgeweld in en neemt het deel TEDER voor zijn rekening.

zondag 20 september 2020

VICTORIE SUNDAY SESSIONS MET LOIS LANE

Op 20 september is er weer een nieuwe editie van Victorie Sunday Sessions in de grote zaal. Jazz, funk en soul gespeeld door Nederlandse top musici met elke keer een speciale gast in de hoofdrol.

vrijdag 25 september 2020

Schoppenvrouw

Schoppenvrouw is deel van een autobiografisch drieluik, De Weg – De Grens – Schoppenvrouw. In Schoppenvrouw vertelt Ekaterina het verhaal van haar oma, en 4 vrouwen van dezelfde generatie: Anne Frank, Marilyn Monroe, Maria Callas, Ulrike Meinhof en Dora Gorohovskaya. 5 iconen, 5 thema’s, 5 clichés en 5 herkenbare vrouwen.

donderdag 01 oktober 2020

Ashton Brothers – The Medicin Show

Na het grote succes van Ashtonia waarmee ze de afgelopen drie jaar tienduizenden mensen een unieke avond uit bezorgden, waren de Ashton Brothers net begonnen met het maken van een gloednieuwe show… tot de coronacrisis roet in het eten gooide.

donderdag 01 oktober 2020

Kunstroute ONTZETtend Vrij!

Cursisten van het Centrum voor de Kunsten Artiance zijn namelijk door ons uitgenodigd zich voor hun eerstvolgende kunstwerk te laten inspireren door Alkmaar Ontzet en/of 75 jaar Vrijheid.

zondag 18 oktober 2020

Amustetour Alkmaar 2020

Op een dag 7 unieke restaurants bezoeken en overal een amuse eten en een wijn drinken, beschikbaar gesteld door de deelnemende restaurants? Tijdens de Amusetour Alkmaar kan het!

vrijdag 23 oktober 2020

DE VERLEIDERS - (Uitverkocht)

DE VERLEIDERS dagen je uit om mee te denken over de mondiale coronacrisis. De thema’s van DE VERLEIDERS zoals de zorg, het geldstelsel, de democratie en privacy worden door deze pandemie nog urgenter.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Winkelen in Alkmaar

Eten & Drinken

Ontdek Alkmaar

Fietsen, wandelen en varen

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.