Uitagenda Alkmaar

Bekijk het hier wat er allemaal te doen is in en rondom Alkmaar. Tip: druk op "wat is er te doen?" en selecteer een categorie.

Organiseer je een evenement?

uitgelichte evenementen Alkmaar

vrijdag 23 augustus 2019

Zwieren en zwaaien op de kermis

Tussen 23 augustus en 1 september is het weer tijd voor de Kermis. Door het hele centrum zijn er leuke attracties, er is voor ieder wat wils! Op 1 september wordt de kermis afgesloten met een grote lasershow.

zaterdag 24 augustus 2019

Openluchtbioscoop Park de Oude Kwekerij

Tijdens de Openluchtbioscoop in Park de Oude Kwekerij op 24 augustus draait de film Do The Right Thing. De filmavond begint wanneer het donker wordt, en de zon onder gaat.

zondag 25 augustus 2019

Ronde van Oudorp

De Ronde van Oudorp is dé wielerronde van Oudorp. Na 28 jaar afwezigheid keert de Ronde van Oudorp in 2019 weer terug op de wielerkalender. De Start & Finish van de Ronde van Oudorp zal traditiegetrouw weer aan de Herenweg.

zaterdag 31 augustus 2019

Lichtjesavond

Verlichte kunstobjecten, lichtoptredens en spectaculaire lichtshows: dát is Lichtjesavond in Alkmaar. Op zaterdag 31 augustus is het weer zover.

zondag 01 september 2019

4 de Muziek in de Polder

Op zondag 1 september 2019 organiseren de kerken van Schermerhorn, Stompetoren, Grootschermer en Noordeinde gezamenlijk een muzikale fietstocht.

vrijdag 06 september 2019

Alkmaar Culinair Plaza

Alkmaar Culinair Plaza, het culinaire evenement van Noord-Holland. Entertainment, culinair hoogstaande versnaperingen en veel plezier. Dit jaar kan je weer lekker culinair genieten op 6, 7 en 8 september!

zondag 08 september 2019

Kunst- en boekenmarkt

Zondag 8 september is er voor het derde jaar op rij een gecombineerde kunst- en boekenmarkt op het Canadaplein.

zaterdag 14 september 2019

Taptoe Alkmaar

Tijdens dit muziek spektakel in de historische binnenstad van Alkmaar worden prachtige optredens verzorgd door de beste showkorpsen uit ons land.

woensdag 18 september 2019

Minikaasmarkt en kinderkaasspelen in De Mare

Op woensdag 18 september verplaatst de traditionele kaasmarkt op het Waagplein zich voor het tweede jaar op rij in een kleinere versie naar Winkelcentrum De Mare. Een minikaasmarkt met kaasdragers, kaaszetters, kaashandelaren en kaasmeisjes.

woensdag 25 september 2019

Landbouwdag

Deze nazomer vindt dit traditionele evenement op woensdag 25 september maar liefst voor de 117e keer plaats in de binnenstad van Alkmaar.

zaterdag 28 september 2019

Nazomereditie Shopping Night

Ook dit najaar wordt de traditie van de oergezellige Shopping Night weer voortgezet. Op zaterdag 28 september kun je tot maar liefst 23.00 uur onbeperkt shoppen!

zaterdag 28 september 2019

BergermeerRun

De BergermeerRun is een hardloopevenement met 3 afstanden, 5 km, 10 km en de kidsrun. Het hardloopevenement is altijd verbonden aan een goed doel, de hardlopers lopen niet alleen voor zichzelf!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Winkelen in Alkmaar

Eten & Drinken

Ontdek Alkmaar

Bereikbaarheid & Parkeren

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.