Uitagenda Alkmaar

Vanwege het coronavirus is door het Nederlandse Kabinet besloten dat alle evenementen t/m 1 september zijn afgelast. Culturele instellingen en horecagelegenheden zijn t/m 19 mei gesloten. De website werken we continue bij. Houd vooral al onze kanalen en die van organisatoren in de gaten voor eventuele updates over hun eigen maatregelen.

Organiseer je een evenement?

Voor meer informatie over deze maatregelen verwijzen wij je naar de website van de Rijksoverheid.

uitgelichte evenementen Alkmaar

woensdag 25 maart 2020 T/M maandag 01 juni 2020

Thuisagenda Alkmaar

Alle evenementen zijn t/m 1 september afgelast en culturele instellingen zijn gesloten. Wat kun je doen of zien terwijl je thuis zit? We geven je graag enkele tips van onze lokale organisaties in onze thuisagenda!

maandag 01 juni 2020 T/M dinsdag 30 juni 2020

Festival Kuub wordt Studio Kuub

Festival KUUB gaat in juni online door met Studio KUUB. In vernieuwende en verantwoordelijke vorm maakt het festival (letterlijk en figuurlijk) verbinding tussen cultuurbeoefenaars, (semi-) professionals en een online publiek.

woensdag 20 mei 2020 T/M zondag 31 mei 2020

Virtuele Alkmaar City Run by night

De City Run By Night gaat toch nog door, maar dan op een virtuele manier!

donderdag 04 juni 2020 T/M zondag 14 juni 2020

Brandstof: Coronaproof Theatrale Drive Through

Karavaan gaat geheel corona-proof de theatrale drive through 'Brandstof' organiseren, om en door de drukkerij in Alkmaar.

donderdag 26 maart 2020 T/M maandag 01 juni 2020

Kraak de Alkmaar Code

Een super leuke en leerzame speurtocht door de historische stad Alkmaar. Beantwoordt de vragen en leer van alles over de stad. Als je alle vragen goed heb beantwoordt, vormen de letters een zin die de Alkmaarders altijd nog roepen op 8 oktober. Weet jij hem te ontcijferen?

maandag 01 juni 2020 T/M zondag 27 september 2020

1500m2 HAL-terrasfalt

Vanaf 1 juni gaan de HAL-poorten weer open! Een rijk gevuld stuk terrasfalt met: film, foodtrucks, speciaalbieren, strand, kiesactiviteiten, radio, tv & bewegingsruimte.

zaterdag 30 mei 2020

Online Alkmaar Pride

Elk jaar weer is de Alkmaar Pride één groot feest en omdat het dit jaar niet in het echt plaats kan vinden, vieren we het gewoon online!

maandag 01 juni 2020

Bioscoop en Filmhuis weer open

Vanaf 1 juni kunnen we weer een filmpje pakken bij de bioscoop! In totaal mogen er 30 mensen per zaal/per film naar binnen. Er zullen verscherpte maatregelen komen, zodat het bezoek goed, veilig en verantwoord kan plaatsvinden. Binnenkort volgt meer informatie.

maandag 01 juni 2020

Terrassen weer open

Nadat de horeca wekenlang hun deuren heeft moeten sluiten, mogen ze op 1 juni weer voorzichtig open! Uiteraard worden hierbij de richtlijnen van het RIVM opgevold en moet er 1,5 meter afstand gehouden worden.

maandag 11 mei 2020

Zwembad Hoornse Vaart en de Hout openen 11 mei weer hun deuren!

Vanaf maandag 11 mei kunnen we weer baantjes trekken, aquajoggen, zeemeerminzwemmen en nog veel meer! Er is een protocol uitgebracht: 'verantwoord zwemmen', waarbij er op een veilige manier gezwommen kan worden in de zwembaden.

maandag 01 juni 2020

Stedelijk Museum opent haar deuren

Vanaf 1 juni opent het Stedelijk Museum Alkmaar weer haar deuren. Tijd om alle tentoonstellingen en collecties weer in het echt te bekijken! Uiteraard wel volgens de richtlijnen van het RIVM.

maandag 11 mei 2020

VVV is weer open!

Ook het VVV heeft haar deuren weer geopend op 11 mei. Breng een bezoekje aan de winkel en haal Alkmaar in huis met de leukste spellen, souvenirs en boeken of doe een stadswandeling.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Winkelen in Alkmaar

Eten & Drinken

Ontdek Alkmaar

Fietsen, wandelen en varen

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.