Uitagenda Alkmaar

Bekijk het hier wat er allemaal te doen is in en rondom Alkmaar. Tip: druk op "wat is er te doen?" en selecteer een categorie.

Organiseer je een evenement?

uitgelichte evenementen Alkmaar

vrijdag 14 februari 2020 T/M zaterdag 14 maart 2020

Expositie vrijheid

Wat is vrijheid precies? Hoe beeld je iets uit dat ruim en ongedefinieerd is? Wat betekent vrijheid in de kunst? In hoeverre ben je vrij om de kunst te maken die je wilt? De expositie van kunstenaars van het academisch Atelier van Crejat is te zien in de Grote Kerk van Schermerhorn en De Rijp

donderdag 13 februari 2020 T/M woensdag 15 april 2020

Beklemmend en Bevrijdend

In het kader van 75 jaar vrijheid heeft Museum In ’t Houten Huis een tentoonstelling ontwikkeld over het verloop van de Oorlog rond het Schermereiland, de Schermer en Starnmeer.

zaterdag 22 februari 2020 T/M zondag 30 augustus 2020

Collectie Paul Rijkens

De Unilever topman Paul Rijkens had een enorme collectie van ongeveer 500 schilderijen en 300 etsen van Nederlandse en Belgische kunstenaars uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Collectie Paul Rijkens is te zien tot 30 augustus in Stedelijk Museum Alkmaar.

zondag 08 maart 2020

WijnSpijs Wandeling Alkmaar

Zet het in je agenda: 8 maart wandelen we in Alkmaar! Je loopt langs 6 toprestaurants, en gaat genieten van 6 heerlijke wijnspijs combinaties. Zorg dat je al je familie, vrienden, kennissen en collega's uitnodigt. Dit wil je niet missen!

zondag 08 maart 2020

WomanLink Festival

Op zondag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. We vieren deze vrijheid tijdens het WomanLink Festival!

zaterdag 14 maart 2020

'Wie is de Mol'?-finale in de bioscoop

Vanwege het grote succes van de voorgaande jaren is de finale dit keer in nog meer bioscopen te zien. Vue vertoont de ontknoping van Wie is de Mol? op zaterdag 14 maart in veertien vestigingen. AVROTROS-leden hebben voorrang op de kaarten en kunnen van 11 februari tot en met 26 februari tickets bemachtigen via de website. Vanaf donderdag 27 februari zijn de kaarten voor iedereen verkrijgbaar via de website van Vue.

vrijdag 20 maart 2020 T/M zondag 22 maart 2020

Vini Amici wijnfestival

Wijnliefhebbers opgelet: van 20 t/m 22 maart vindt het gloednieuwe wijnfestival Vini Amici plaats in onze Alkmaarse Grote Kerk.

vrijdag 27 maart 2020

Kaasmarkt Alkmaar

Een plein vol kaas, kaasdragers, kaasmeisjes, marktmeesters en handelaars. Op de Alkmaarse Kaasmarkt kijk je je ogen uit. Al honderden jaren wordt hier op dezelfde manier kaas verhandeld. Op 27 maart vindt de eerste kaasmarkt van het seizoen plaats!

vrijdag 27 maart 2020 T/M zaterdag 28 maart 2020

Alkmaar Light Festival

Alkmaar is een festival rijker! Alkmaar Light Festival is een nieuw licht-, object- en videokunstenfestival voor een nieuwsgierig publiek. Met werk van (jonge) licht- en videokunstenaars wordt het Victoriepark omgezet tot een vurige trekpleister!

zaterdag 28 maart 2020

Opening Stadsstrand De Kade

Op zaterdag 28 maart opent Stadsstrand De Kade haar deuren voor de negende keer. Vergeet je zorgen en neem plaats op het stadsstrand of op het terras.

zaterdag 04 april 2020

Crazy 90s: Twenty 4 Seven feat. Nance

Nieuwe editie van dit knotsgekke en superpopulaire 90s-spektakel! De ultieme 90s-throwback komt zaterdag 04 april 2020 weer terug in Podium Victorie Alkmaar.

zaterdag 11 april 2020

KaasPop Alkmaar

Na een zeer geslaagde eerste editie van KaasPop Alkmaar in 2019 zal er ook in 2020 weer een editie verschijnen van het gezelligste pop- & rockfestival van Alkmaar en omstreken. De beste bands van Nederlandse bodem treden hier op dus wees er zeker bij!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Winkelen in Alkmaar

Eten & Drinken

Ontdek Alkmaar

Warme Wintermaanden

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.