Uitagenda Alkmaar

Na het cancelen van vele evenementen, voegen we steeds meer evenementen toe aan de Uitagenda. Let op: Sommige evenementen zijn nog onder voorbehoud en houd rekening met de getroffen maatregelen. Houd hiervoor de kanalen van de organisatoren goed in de gaten!

Organiseer je een evenement?

Voor meer informatie over deze maatregelen verwijzen wij je naar de website van de Rijksoverheid.

uitgelichte evenementen Alkmaar

vrijdag 20 november 2020 T/M zaterdag 26 december 2020

Sinterklaas en kerst bij de Clavis Conceptwinkel

Hoever ben jij met het doen van je sinterklaas- en kerstinkopen? Nog op zoek naar hét passende kinderboek? In de Clavis Conceptwinkel in Het Hooge Huys (Alkmaar) helpen ze je graag. Bovendien is een bezoekje in deze tijd extra leuk, want ook hier vieren ze sinterklaas en kerst met leuke verrassingen voor de klant.

zondag 22 november 2020 T/M zondag 03 januari 2021

BLAUW 1 kleur - 6 kunstenaars

Wat betekent de kleur BLAUW in het werk van hedendaagse kunstenaars? Deze expositie maakt onderdeel uit van het drie-luik ROOD-BLAUW-WIT, samengesteld door curator en kunstenaar Marianne Roodenburg.

donderdag 26 november 2020

Scapino Ballet Rotterdam

Vaudeville, variété en de magie van het circus: het zijn de inspiratiebronnen voor Ed Wubbes successtuk The Great Bean, dat zich afspeelt in de ‘roaring twenties’.

zaterdag 28 november 2020

1480Foodbar X Vintage Victims: Vintage Sale

Op zaterdag 28 november organiseren 1480Foodbar & Vintage Victims uit Amsterdam een vintage sale!

zaterdag 28 november 2020

Bockfiets Festival

In samenwerking met de horeca toppers van De Boom, De Turfmarkt & Grootmeester brengt De Koning het bockbier festival bij jou thuis! 28 of 29 november kun je vanaf je eigen bank genieten van vers tapbier.

woensdag 02 december 2020 T/M vrijdag 04 december 2020

Orkater

Alles komt goed is de nieuwe voorstelling van Geert Lageveen en Leopold Witte. Geïnspireerd door het werk van Peter Kropotkin en Rutger Bregman, schreven zij dit voorjaar aan een voorstelling over het gedrag van mensen in crisis.

zaterdag 05 december 2020

Comedytunes Comedynight

Op een Comedytunes Comedynight zie je altijd drie van de beste comedians van Nederland en een MC die de avond aan elkaar praat. De comedians vertellen in hoog tempo de meest absurde en hilarische verhalen. Gun jezelf die volle tank endorfine.

zaterdag 05 december 2020

Dolf Jansen - Oudejaars 2020

Een jaar dat begon met stormen, bosbranden, een wereldwijd virus én het verdwijnen van de dagelijkse "aan tafel!" van DWDD... hoe ga je daar in naam van een God naar keuze nog een fijne vrolijke voorstelling van fabrieken? Voor Dolf Jansen is dat een retorische vraag. Al was het maar omdat het in 2020 de 31ste keer is dat hij zich waagt aan de Oudejaars...

donderdag 10 december 2020

Marlijn Weerdenburg

Ze bekeek alle hoeken van de theaterwereld, maar voor de veelzijdige Marlijn Weerdenburg blijft theater en zang de combinatie die haar hart sneller laat kloppen. Nu is het dus tijd om haar droom in vervulling te laten gaan: Marlijn Zingt.

dinsdag 15 december 2020

CORNELISSE(N)

Een podium, twee spelers, en een piepklein decor, waarbinnen wordt ingezoomd op gênante situaties, moeizame gesprekken en half-gelukte pogingen tot intermenselijk contact. Kortom, de ingrediënten voor een bevreemdende en komische voorstelling op de vierkante centimeter. Daniel en Paulien bedienen de minidecors, spelen alle rollen, en doen hun eigen stunts - want ook dát is cornelissen.

vrijdag 18 december 2020

Pieter Jouke - Laars lappen

In ‘Laars Lappen’ trakteert Pieter Jouke zijn publiek weer op mooie verhalen, interessante inzichten en hilarische grappen. Hij linkt het onlinkbare aan elkaar en geeft bestaande ideeën een nieuwe draai.

vrijdag 18 december 2020

The future is not what it used to be

Alles is voortdurend in beweging en niets blijft hetzelfde. We kunnen de klok niet stilzetten. Maar gaat tijd wel voorbij? In ‘The Future is not what it used to be’ mixt choreograaf Pia Meuthen dans, acrobatiek en livemuziek tot een meeslepende voorstelling over het mysterie van de tijd.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Winkelen in Alkmaar

Eten & Drinken

Ontdek Alkmaar

Fietsen, wandelen en varen

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.