Uitagenda Alkmaar

Vanwege het coronavirus is door het Nederlandse Kabinet besloten dat alle evenementen zijn afgelast en culturele instellingen worden gesloten tot en met 1 juni 2020. Horecagelegenheden zijn t/m 6 april gesloten. De website werken we continue bij. Houd vooral al onze kanalen en die van organisatoren in de gaten voor eventuele updates over hun eigen maatregelen.

Organiseer je een evenement?

Voor meer informatie over deze maatregelen verwijzen wij je naar de website van de Rijksoverheid.

uitgelichte evenementen Alkmaar

vrijdag 20 maart 2020 T/M zondag 22 maart 2020

Vini Amici wijnfestival (afgelast)

Wijnliefhebbers opgelet: van 20 t/m 22 maart vindt het gloednieuwe wijnfestival Vini Amici plaats in onze Alkmaarse Grote Kerk. Het is de perfecte insteek voor een gezellig avondje uit.

vrijdag 27 maart 2020

Kaasmarkt Alkmaar (afgelast)

Een plein vol kaas, kaasdragers, kaasmeisjes, marktmeesters en handelaars. Op de Alkmaarse Kaasmarkt kijk je je ogen uit. Al honderden jaren wordt hier op dezelfde manier kaas verhandeld. Op 27 maart vindt de eerste kaasmarkt van het seizoen plaats!

vrijdag 27 maart 2020

Alkmaar Light Festival (LET OP: UITGESTELD!)

Alkmaar is een festival rijker! Alkmaar Light Festival is een nieuw licht-, object- en videokunstenfestival voor een nieuwsgierig publiek. Met werk van (jonge) licht- en videokunstenaars wordt het Victoriepark omgezet tot een vurige trekpleister!

donderdag 13 februari 2020 T/M woensdag 15 april 2020

Beklemmend en Bevrijdend

In het kader van 75 jaar vrijheid heeft Museum In ’t Houten Huis een tentoonstelling ontwikkeld over het verloop van de Oorlog rond het Schermereiland, de Schermer en Starnmeer.

zaterdag 22 februari 2020 T/M zondag 30 augustus 2020

Collectie Paul Rijkens

De Unilever topman Paul Rijkens had een enorme collectie van ongeveer 500 schilderijen en 300 etsen van Nederlandse en Belgische kunstenaars uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Collectie Paul Rijkens is te zien tot 30 augustus in Stedelijk Museum Alkmaar.

donderdag 09 april 2020

Mega sportevenement voor middelbare scholieren in Alkmaar

Donderdag 9 april organiseert Alkmaar Sport de Regiofinale van Olympic Moves op diverse locaties in Alkmaar.

zaterdag 11 april 2020

PAASFEEST IN RINGERS WINKELCENTRUM (afgelast)

Het Paasweekend vrolijk inluiden? Kom dan op zaterdag 11 april tussen 13.00 en 16.00 uur naar het Ringers Winkelcentrum. Deze middag valt er van alles te beleven. Helaas is dit evenement afgelast.

zaterdag 11 april 2020

KaasPop Alkmaar (afgelast)

Na een zeer geslaagde eerste editie van KaasPop Alkmaar in 2019 zal er ook in 2020 weer een editie verschijnen van het gezelligste pop- & rockfestival van Alkmaar en omstreken. De beste bands van Nederlandse bodem treden hier op dus wees er zeker bij!

woensdag 15 april 2020

Herdenking Zwarte Zondag (afgelast)

Op 15 april 1945 werden twintig willekeurige gevangenen, gefussileerd bij het spoor in Sint-Pancras. Het ging om een wraakactie van de Duitsers. Deze dag staat bekend als Zwarte Zondag en wordt nog ieder jaar herdacht bij het monument op diezelfde plek.

woensdag 15 april 2020

Pop up museum “Tante Truus is hier” (uitgesteld)

Op woensdag 15 april wordt het pop up museum “Tante Truus is hier” geopend aan de Laat 131. Een week voordat het beeld van deze Alkmaarse verzetsheldin wordt onthuld, opent aan De Laat een pop-up verzetsmuseum dat het verhaal van ‘Tante Truus’ vertelt.

zaterdag 18 april 2020 T/M zondag 19 april 2020

Jubileum ijsshow xx AIJC kunstrijden (afgelast)

Zaterdag 18 april 19.00 uur & zondag 19 april 15.00 uur presenteert AIJC kunstrijden hun jaarlijkse schaatsshow. Als de kers op de taart markeert deze happening het einde van het wedstrijdseizoen. Samen met alle leden wordt dit afgesloten met een geweldige schaatsshow. Dit jaar extra feestelijk!

maandag 27 april 2020

Oranje Koningsdag (afgelast)

Op maandag 27 april zal het bekende festivalterrein naast het AZ stadion weer op zijn voegen trillen. Niet met het vertrouwde SLAM! Koningsdag, maar met een nieuw festival, ORANJE Koningsdag.

maandag 27 april 2020

Koningsplein Koningsdag (afgelast)

Op vrijdag 27 april wordt het Waagplein omgetoverd tot Koningsplein. Diverse dj's nemen plaats op het podium en maken er een groot feest van.

zaterdag 02 mei 2020

Comedytunes Comedynight (afgelast)

Op een Comedytunes Comedynight zie je altijd drie van de beste comedians van Nederland en een MC die de avond aan elkaar praat. De comedians serveren in hoog tempo de beste grappen. De voorgaande editie in Podium Victorie was uitverkocht. Dus gun jezelf die volle tank endorfine en koop die tickets!

zaterdag 02 mei 2020 T/M dinsdag 05 mei 2020

FRITZ – 75 jaar vrijheid (afgelast)

In het kader van 75 jaar bevrijding organiseert Superstar Theaterproducties samen met TAQA Theater De Vest het speciaal voor de gelegenheid geschreven FRITZ; een theaterstuk over het korte leven van de Alkmaarse verzetsheld Fritz Conijn. FRITZ is een confronterend stuk over onwaarschijnlijke keuzes, breekbare vrijheid en de kracht van je overtuigingen in een wereld die in brand staat.

dinsdag 05 mei 2020

Bevrijdingsfestival 2020 (afgelast)

Met optredens van Alain Clark, Russkaja, Colorwave, The Streets, Wipneus & Pim en nog meer! Maak kennis met veteranen, zij vertellen hun verhalen en avonturen. Voor kinderen is er een Fiep-bus, Zweefmolen, Schminkartiest, Springkussen en een piratenrun. Leuk voor het hele gezin!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Winkelen in Alkmaar

Eten & Drinken

Ontdek Alkmaar

Warme Wintermaanden

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.