Uitagenda Alkmaar

Bekijk het hier wat er allemaal te doen is in en rondom Alkmaar. Tip: druk op "wat is er te doen?" en selecteer een categorie.

Organiseer je een evenement?

uitgelichte evenementen Alkmaar

donderdag 23 mei 2019

Alkmaar Pride

Om de diverse kleuren van onze Alkmaarse en regionale community zichtbaar te maken viert Alkmaar Pride ook in 2019 weer een afwisselend en maatschappelijk programma. Want hoe kleurvol en divers is onze samenleving, laten we die verschillen vieren. Celebrate pride! Dit jaar staat het programma van donderdag 23 mei t/m zondag 26 mei weer bol van de activiteiten.

zaterdag 25 mei 2019

Shopping night

Op zaterdag 25 mei is het weer tijd voor Alkmaar Shopping Night! Alle winkels in de binnenstad zijn deze avond tot maar liefst 23.00 uur open. Omdat Shopping Night samenvalt met Alkmaar Pride staat deze editie helemaal in het teken van 'de liefde'. Veel winkels bieden iets extra's op 25 mei! Dat kan een DJ, live muziek of een mooi korting zijn.

zondag 26 mei 2019

De Hout op Stelten

Een gratis toegankelijk theater, muziek -en dansfestival voor kinderen in de leeftijd 4 tot en met 12. Kijken, ervaren en meedoen zijn de ingrediënten van een middag vol leuke en spannende optredens.

woensdag 29 mei 2019

Alkmaar City Run

Op woensdagavond hardlopen door de bruisende binnenstad van Alkmaar, afsluiten met een drankje en live muziek bij Swinging Night Alkmaar! Dat is hét idee van de Alkmaar City Run by night.

donderdag 30 mei 2019

De 26ste editie van Karavaan Festival

Van Hemelvaart tot en met Pinksteren is Karavaan Festival in de regio Alkmaar. Twaalf dagen verrassend locatietheater op bijzondere plekken en een bruisend festivalhart in het centrum van Alkmaar met gratis straattheater, livemuziek, theatrale installaties en pop-up restaurant Tineke Kookt.

zaterdag 01 juni 2019

Kaeskoppenstad 2019

Op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2019 strijkt het spectaculaire evenement Kaeskoppenstad weer neer in Alkmaar. Een weekend lang waan je je in de Oude Stad in het zestiende-eeuwse Alkmaar.

woensdag 19 juni 2019

Plus Wandel4daagse

Of je nu jong of oud bent, van natuur of erfgoed houdt, voor afzien of plezier gaat, bij de Plus Wandel4daagse Alkmaar is er voor iedereen een route. Dankzij de vier verschillende start- en finishplaatsen en de keuze uit vijf afstanden bieden zij je een grote variatie aan landschappen

zaterdag 15 juni 2019

Devotion Outdoor 2019

Met maar liefst 6 Stages in geheel eigen muziekstijl moet deze dag wel een succes worden! Devotion Festival is een beleving, een sensatie met alleen de beste dj's, entertainment, food & drinks!

vrijdag 21 juni 2019

Alkmaar TAPT 2019

Elke editie een ruime keuze uit verschillende bieren uit binnen- en buitenland. Bieren die je al kent of minder bekende bieren die je echt eens wilt proberen. Dit in combinatie met heerlijk eten, te gekke artiesten, een bijzondere plek in de stad en één groot feest. Want TAPT is niet zomaar een bier festival!

vrijdag 21 juni 2019

Orgel Festival Holland

Van 21 juni t/m 28 juni 2019 maakt het Orgel Festival Holland van Alkmaar centrum weer even het internationale toneel voor jong orgeltalent.

vrijdag 05 juli 2019

Alkmaar SMULT

5, 6 & 7 juli is het weer zover, alweer de 6e editie van Alkmaar SMULT!

zondag 07 juli 2019

De Leeghwaterdagen 2019

Elk jaar kun je op één zondag van de maanden juni t/m augustus op ontdekkingsreis en op bezoek gaan bij de deelnemers van de Leeghwaterdag in de voortuin van Alkmaar. Zij openen hun deuren voor het publiek.

zondag 14 juli 2019

Prutmarathon Schermerhorn

De 42e prutmarathon van Schermerhorn komt eraan! Deelnemers sprinten door het weiland van sloot naar sloot om de finish te halen.

vrijdag 26 juli 2019

Rrrollend Alkmaar

Houd jij van gezelligheid, heerlijk eten en drinken en een grote portie vermaak? Dan ben je bij Rrrollend Food Festivals aan het juiste adres! Het foodfestival biedt niet alleen een grote verscheidenheid aan food, maar zorgt ook voor onwijs leuk entertainment. Relaxte jazzbandjes zorgen overdag voor de perfecte sfeer en ’s avonds draaien de Dj’s de sterren van de hemel!

zaterdag 15 juni 2019

Drakenbootfestival Race The Dragon

Op 15 juni 2019 organiseert drakenbootvereniging United Dragons in Alkmaar de 21e editie van Race The Dragon. Zowel wedstrijdteams als gelegenheidsteams zullen racen in de volledig opgetuigde drakenboten op de Noorderkade. Een groot spektakel waar teamwork en gezelligheid centraal staat.

zaterdag 20 juli 2019

Zomer op het plein 2019

In juni, juli, augustus en september is het Zomer op het Plein! Elk weekend programmeert TAQA Theater De Vest gratis optredens op het Canadaplein in hartje Alkmaar. Kom op zomerse zaterdagavonden sprankelende shows en artiesten bewonderen en luister op de zondagmiddagen naar schitterende concerten en ingetogen singer-songwriters.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.