Uitagenda Alkmaar

Bekijk het hier wat er allemaal te doen is in en rondom Alkmaar. Tip: druk op "wat is er te doen?" en selecteer een categorie.

Organiseer je een evenement?

uitgelichte evenementen Alkmaar

donderdag 12 december 2019

Kaaskerstboom op het Canadaplein

Nadat Sinterklaas ons land heeft verlaten, komt ook op het Canadaplein een grote kerstboom te staan. Niet zomaar een boom met ballen, maar een heuse ‘kaaskerstboom’. Je bent immers een kaasstad of je bent het niet!

zaterdag 14 december 2019

Decemberfeest Oudorp

Het jaarlijkse Decemberfeest wordt op zaterdag 14 december 2019 van 15.00 tot 22.00 uur gehouden op het grasveld van Nyenburgh (voor de Spar).

zaterdag 14 december 2019

Kerstevent de Mare

Op zaterdag 14 december vindt de jaarlijkse kerstfair met kerststal, kerstambachten en andere artiesten weer plaats in winkelcentrum de Mare! Tussen 11:00 en 17:00 uur vind je in het winkelcentrum 35 kramen. Natuurlijk is de Kerstman ook aanwezig!

zaterdag 14 december 2019

Kerstmarkt Waagplein

Heb je afgelopen jaren ook zo genoten op de kerstmarkt? Ook dit jaar staat het Waagplein weer een weekend lang vol kramen waar je de leukste kerstinkopen scoort! Natuurlijk klinkt er volop kerstmuziek: elke dag treedt een kerstkoor of de zingende kerstman op.

zaterdag 14 december 2019

Winterfair

De Oude Stad van Alkmaar verrast haar bezoekers met kerst met een knipoog. Kom op 14 en 15 december langs tussen 12.00 en 17.00 uur en verwonder je.

zaterdag 14 december 2019

Club 40 -Gold-

Op zaterdag 14 december is Podium Victorie, de 'favo place to be' voor 35-plussers. Bij Club 40 staat de sfeerbeleving bovenaan, DVDJ's zetten hierbij de juiste muzikale toon, met de beste Hits & Clips van toen en nu en met heerlijk fingerfood en stijlvol entertainment worden de feestvierders extra in de watten gelegd.

maandag 16 december 2019

Schaatsen bij De Meent Bauerfeind

Bij De Meent Bauerfeind kun je - ongeacht het weer - de héle winter lekker schaatsen! De ijsbaan is altijd een leuk uitje in de buitenlucht. Rode wangen gegarandeerd! Een lekkere chocolademelk met slagroom toe en je winterse uitje is compleet.

woensdag 18 december 2019

Opnames voor 'Joris' Kerstboom' op het Waagplein

Naast de kaaskerstboom op het Canadaplein vind je ook een metershoge boom op het Waagplein. Niet zomaar een boom, maar Joris’ Kerstboom. Op 18 december komt KRO-NCRV met presentator Joris Linssen opnames maken voor dit hartverwarmende programma.

vrijdag 20 december 2019

Pinokkio

Iedereen kent natuurlijk het verhaal van Pinokkio. Het Alkmaarse Theater Vrij Zijn speelt aan het eind van de decembermaand en in het begin van het nieuwe jaar deze heerlijke voorstelling. Uiteraard mét een Alkmaarse twist, in een feestelijk versierd theater.

zaterdag 21 december 2019

Warme Winterwandeling met gids

Het VVV organiseert een warme winterwandeling door het mooi verlichte en gezellige Alkmaar. De wandeling is onder leiding van een gids en duurt 1,5 uur. De start is bij het VVV kantoor om 16:30 uur en kost €2,50 per persoon.

zaterdag 21 december 2019

Shopping Night Kersteditie

Na een aantal succesvolle Alkmaar Shopping Nights, volgt er ook in 2019 weer een Shopping Night in december! Deze gezellige avond kun je tot lekker laat winkelen en de leukste kerstinkopen doen.

zondag 22 december 2019

Winterkaravaan

De vierde editie van Winterkaravaan is in aantocht! Vijf nieuwe voorstellingen op vijf nieuwe plekken. Op unieke plekjes word je niet alleen getrakteerd op verrassend theater, maar ook op winters eten en drinken.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Winkelen in Alkmaar

Eten & Drinken

Ontdek Alkmaar

Warme Wintermaanden

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.