Uitagenda Alkmaar

Bekijk het hier wat er allemaal te doen is in en rondom Alkmaar. Tip: druk op "wat is er te doen?" en selecteer een categorie.

Organiseer je een evenement?

uitgelichte evenementen Alkmaar

maandag 27 januari 2020

Kunst in de maak

Serie tentoonstellingen waarbij in de expositieruimte van de kunstuitleen een kunstenaar werkt aan een eigen tentoonstelling. De totstandkoming van het werk is voor de bezoekers live te volgen. Kom kijken en meedoen!

maandag 27 januari 2020

Schaatsen bij De Meent Bauerfeind

Bij De Meent Bauerfeind kun je - ongeacht het weer - de héle winter lekker schaatsen! Naast gewoon super veel plezier in de buitenlucht kun je met kerst ook discoschaatsen! Daarnaast is de ijsbaan extra lang geopend voor recreatief schaatsen.

zondag 26 januari 2020

De Toorop Dynastie

Wie de oeuvres van Jan Toorop, Charley Toorop en Edgar Fernhout afzonderlijk bekijkt, ziet drie zeer verschillende kunstenaars. Maar wie bepaalde, goed uitgezochte individuele werken van de drie generaties naast elkaar zet en vergelijkt, ziet opeens sterke verwantschappen.

zaterdag 25 januari 2020

Snertevent 2020

Op zaterdag 25 januari 2020 vindt op knolselderijbedrijf Vaalburg het Snertevent plaats. Een leuke dag met NK snert koken en boerenstreekmarkt. Je bent van harte welkom om te ruiken, te proeven en het beleven van de producten uit de voortuin van Alkmaar.

zaterdag 25 januari 2020

Winterpeen Festival

25 januari is het weer tijd voor het legendarische Winterpeen Festival. Hét enige festival ter wereld waar je gratis binnenkomt met een winterpeen. Zoals jullie weten, worden die penen door een festivalkok weer tot een overheerlijke winterpenensoep gekookt en ’s nachts gratis uitgedeeld aan het publiek

zondag 26 januari 2020

Trouwbeurs Alkmaar

De Trouwbeurs voor de zevende keer naar Alkmaar. Van 10.00 uur tot 16.00 uur kun je voor trouwinspiratie terecht in de stijlvolle Georg Kessler Lounge in het AFAS (AZ) Stadion. Je kunt na je bezoek aan Trouwbeurs Alkmaar letterlijk je things to do afvinken.

zondag 02 februari 2020

Winter amusetour

Op een dag 7 unieke restaurants bezoeken en overal een amuse eten en een wijn drinken, beschikbaar gesteld door de deelnemende restaurants? Tijdens de Winter Amusetour Alkmaar kan het!

donderdag 06 februari 2020

Hielander Whisky Festival

Alles over whisky te weten komen, proeven, ruiken en dat in een historische ambiance van een 500 jaar oude kerk! Kleur, geur en smaak zijn de belangrijkste ingrediënten voor een proeverij van klasse. Je krijgt uitleg over de whisky’s en over de distilleerderijen waar deze geproduceerd worden.

vrijdag 14 februari 2020

Wonderlicht

Pak je agenda er maar vast bij, want er vindt in de koude wintermaanden een hagelnieuw festival in onze stad plaats. Geniet van een magische avondwandeling over het historische Bolwerk. Langs bakens van licht en vuur word je verrast door internationale theateracts.

zondag 16 februari 2020

Culinaire Biertour

Op een dag, 6 verschillende bieren proeven, samen met 6 verschillende culinaire gerechtjes? Tijdens de Culinaire Biertour Alkmaar (winter) kan het! Op 16 februari van 13.00 tot 17.00 uur keert dé Culinaire Biertour terug in Alkmaar.

zaterdag 22 februari 2020

WHATISNOW

Op zaterdag 22 februari wordt Podium Victorie omgebouwd tot festivalterrein voor het gloednieuwe urban music festival ‘WATISNOW’, het grootste hiphopfestival boven het Noordzeekanaal.

zaterdag 29 februari 2020

The Kik in Podium Victorie

The Kik gaat met een spiksplinternieuw album de clubs in! De eerste single van het album verschijnt 6 december en het nieuwe album komt in het voorjaar van 2020 uit. De speciale datum van 29 februari staat gereserveerd voor Podium Victorie.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Winkelen in Alkmaar

Eten & Drinken

Ontdek Alkmaar

Warme Wintermaanden

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.