Uitagenda Alkmaar

Bekijk het hier wat er allemaal te doen is in en rondom Alkmaar. Tip: druk op "wat is er te doen?" en selecteer een categorie.

Organiseer je een evenement?

uitgelichte evenementen Alkmaar

woensdag 18 september 2019

Minikaasmarkt en kinderkaasspelen in De Mare

Op woensdag 18 september verplaatst de traditionele kaasmarkt op het Waagplein zich voor het tweede jaar op rij in een kleinere versie naar Winkelcentrum De Mare.

zaterdag 21 september 2019

Drive-In bioscoop

Altijd al eens 'ouderwets' vanuit je auto van een fijne film willen genieten? Dat kan op zaterdag 21 september op het evenemententerrein op de Olympiaweg!

woensdag 25 september 2019

Landbouwdag

Deze nazomer vindt dit traditionele evenement op woensdag 25 september maar liefst voor de 117e keer plaats in de binnenstad van Alkmaar.

zaterdag 28 september 2019

Nazomereditie Shopping Night

Ook dit najaar wordt de traditie van de oergezellige Shopping Night weer voortgezet. Op zaterdag 28 september kun je tot maar liefst 23.00 uur onbeperkt shoppen!

zaterdag 28 september 2019

BergermeerRun

De BergermeerRun is een hardloopevenement met 3 afstanden, 5 km, 10 km en de kidsrun. Het hardloopevenement is altijd verbonden aan een goed doel, de hardlopers lopen niet alleen voor zichzelf!

vrijdag 28 september 2018

VIER DE ALKMAARSE VICTORIE MET DE VICTORIEFEESTEN!

Van 28 september tot en met dinsdag 8 oktober viert Alkmaar de Victoriefeesten. Een week waarin Alkmaar zijn vrijheid viert en waar, op een feestelijke manier, aandacht wordt gegeven aan een uniek stukje Alkmaarse geschiedenis.

zaterdag 28 september 2019

Tattoo Conventie

Op 28 en 29 september 2019 is het zover, de 10e editie van de Tattoo Conventie Alkmaar vindt plaats in de Grote Kerk Alkmaar. Het wordt een weekend genieten van fantastische tattoo-artiesten, livemuziek en de vertrouwde gezellige sfeer.

zondag 29 september 2019

Eilandspolderloop 2019

De Eilandspolderloop is een jaarlijks hardloop evenement die door het prachtige natuurgebied van de Eilandspolder gaat. Er zijn drie afstanden: 4 EM (6,4 km), 10 km en halve marathon! De loop gaat door het prachtige eilandspolder gebied en omliggende dorpen.

dinsdag 08 oktober 2019

Alkmaar Ontzet

Bij Alkmaar begon dus de Victorie, en dat wordt nog elk jaar op 8 oktober gevierd! In Alkmaar is het dan één groot feest van 30 september tot en met 8 oktober, met meerdere festivals, een openluchttheatervoorstelling en nog veel meer.

zaterdag 12 oktober 2019

Herrie Metal Festival

Op zaterdag 12 oktober is het tijd voor een grote bak lokale, nationale en internationale herrie. Herrie Metal Festival Alkmaar is een nieuw 1-daags festival in HAL 25 met live bands, eten, drinken en nog veel meer.

vrijdag 01 november 2019

Vriendenbockfestival

Na het succes van afgelopen vier jaar viert het bruisende Vriendenbockfestival dit najaar haar eerste lustrum. En daarom is het begin november maar liefst drie dagen feest. In de Grote Sint Laurenskerk proef je 1, 2 en 3 november de lekkerste bieren en bijpassende happen.

donderdag 31 oktober 2019

Grootste werkfestival 2019

RPAnhn organiseert samen met haar partners Het Grootste Werkfestival. Dit festival voor werkgevers, onderwijs en overheid vindt plaats op donderdag 31 oktober, van 13.00 tot 18.00 uur in De Meent Bauerfeind.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Winkelen in Alkmaar

Eten & Drinken

Ontdek Alkmaar

Bereikbaarheid & Parkeren

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.