Uitagenda Alkmaar

Na het cancelen van vele evenementen, voegen we steeds meer evenementen toe aan de Uitagenda. Let op: Sommige evenementen zijn nog onder voorbehoud en houd rekening met de getroffen maatregelen. Houd hiervoor de kanalen van de organisatoren goed in de gaten!

Organiseer je een evenement?

Voor meer informatie over deze maatregelen verwijzen wij je naar de website van de Rijksoverheid.

uitgelichte evenementen Alkmaar

vrijdag 04 september 2020 T/M zondag 06 september 2020

Showman's Fair

Na een succesvolle eerste editie van Showman’ s Fair in 2019, vindt het culturele festival dit jaar opnieuw plaats in de Alkmaarderhout op 4, 5 en 6 september. Ditmaal in een unieke, coronaproof setting. Bezoekers krijgen tijdens het festival een voorproefje van het komende culturele seizoen in Alkmaar.

woensdag 05 augustus 2020 T/M woensdag 02 september 2020

5 X FILM(HUIS) IN ALKMAAR

Filmhuis Alkmaar heeft er deze zomer een extra zaal bij! In de grote zaal van Taqa Theater de Vest vertonen we een unieke filmreeks. Vanaf 5 augustus draait daar iedere woensdagavond – vijf weken lang – een klassieker.

vrijdag 03 juli 2020 T/M zondag 30 augustus 2020

Zomersessies in TAQA Theater De Vest

Deze zomervakantie hoef je niet ver te reizen om verrassende avonturen te beleven. In een bijzondere toneel-op-toneel setting beleef je in de Grote Zaal van De Vest namelijk een unieke reeks Zomersessies!

donderdag 26 maart 2020 T/M dinsdag 01 september 2020

Kraak de Alkmaar Code

Een super leuke en leerzame speurtocht door de historische stad Alkmaar. Beantwoordt de vragen en leer van alles over de stad. Als je alle vragen goed heb beantwoordt, vormen de letters een zin die de Alkmaarders altijd nog roepen op 8 oktober. Weet jij hem te ontcijferen?

vrijdag 17 juli 2020 T/M zondag 23 augustus 2020

World Press Photo Exhibition 2020

De World Press Photo Foundation gelooft al zes decennia in de kracht van het (laten) zien van visuele verhalen. Opgezet als competitie in 1955 door Nederlandse fotografen, uitgegroeid tot non-profitorganisatie met een wereldwijd bereik. Deze zomer gratis toegankelijk in de Grote Kerk!

vrijdag 21 augustus 2020 T/M zondag 30 augustus 2020

Zwieren en zwaaien op de kermis

Tussen 21 en 30 augustus is het weer tijd voor de jaarlijkse Kermis! Let op: Dit is nog wel onder het voorbehoud dat voldaan moet worden aan de coronamaatregelen en aan alle reguliere eisen voor het verlenen van de evenementenvergunning.​

zondag 18 oktober 2020 T/M zondag 18 oktober 2020

Amustetour Alkmaar 2020

Op een dag 7 unieke restaurants bezoeken en overal een amuse eten en een wijn drinken, beschikbaar gesteld door de deelnemende restaurants? Tijdens de Amusetour Alkmaar kan het!

zondag 06 september 2020

WijnSpijs Wandeling Alkmaar

Er staan op 6 september maar liefst 6 enthousiaste restaurateurs klaar om jou een onvergetelijke middag te bezorgen. Een middag gevuld met heerlijk culinaire gerechten en bijpassende wijnen en een lekkere wandeling door Alkmaar hebben wij al voor je geregeld. Het enige wat jij hoeft te regelen is goed gezelschap.

zaterdag 12 september 2020

Open monumentendag

Op zaterdag 12 en zondag 13 september staan in Alkmaar en omgeving weer een heleboel monumentale deuren voor je open. Dé kans om al die (soms verborgen) historische schatten eens van binnen te bekijken!

vrijdag 21 augustus 2020 T/M zondag 13 september 2020

KARAVAAN PRESENTEERT 'EERSTELINGEN'

Premières oogsten bij Karavaan, dat kan van 21 augustus t/m 13 september in de serie 'Eerstelingen'. Vers gemaakte voorstellingen van Karavaan die in het Noord-Hollandse landschap worden gemaakt én gespeeld. Zo kan publiek toch nog genieten van buitengewoon en coronaproof locatietheater. Kaartverkoop start 31 juli.

zondag 16 augustus 2020

Het Helikon Quartet in Hortus Alkmaar

Het in 2015 opgerichte Helikon Quartet is hard op weg zich te nestelen aan de top van het Nederlandse strijkkwartettengilde. De vier dames die zich noemen naar de mythische berg waar de Griekse Muzen huisden, speelden al in diverse grote zalen en namen onder andere deel aan het Internationaal kamermuziek Festival Utrecht en de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam

zaterdag 01 augustus 2020 T/M zaterdag 29 augustus 2020

Zomergevoel

Elke zaterdag organiseert het Groene Strand: Zomergevoel! Vanaf 15:00 uur kan je heerlijk genieten van speciaal bieren, borrelplanken en live muziek van diverse sing-songwriters.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Winkelen in Alkmaar

Eten & Drinken

Ontdek Alkmaar

Fietsen, wandelen en varen

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.