Evenementen in alkmaar

Bekijk het hier wat er allemaal te doen is in en rondom Alkmaar. Tip: druk op "wat is er te doen?" en selecteer een categorie.

Organiseer je een evenement?

uitgelichte evenementen

zaterdag 23 maart 2019

Barcode

Het is tijd voor iets nieuws! Team Rush Hour presenteert hun exclusieve 3 uur set bij deze Barcode Special. Verwacht alleen maar heerlijke muziek en gekke suprise acts.

donderdag 04 april 2019

My Baby

My Baby bestaat uit de Nederlandse broer en zus Joost en Cato van Dyk, en gitarist Daniel Johnston uit Nieuw-Zeeland. De band veroverde de wereld met zijn psychedelische, shamanistische, hypnotiserende dance blues. Zelf omschrijft My Baby zich als: ''Deltra trance Louisiana dub indie funk''. Het trio stond in het voorprogramma van Seasick Steve waaruit een reeks van uitverkochte solo-shows volgde en de band in no-time uitgroeide tot band met indrukwekkende status zowel nationaal als internationaal.

dinsdag 09 april 2019

OranjeLeeuwinnen naar Alkmaar

Het AFAS Stadion is dinsdag 9 april het decor voor de oefeninterland van de OranjeLeeuwinnen tegen mede WK-ganger Chili. Dit betekent een primeur: het Nederlands vrouwenelftal speelde niet eerder in het stadion van AZ. De aftrap in Alkmaar is om 18:30 uur.

zaterdag 20 april 2019

KaasPop Alkmaar 2019

Op 20 april 2019 wordt voor de eerste keer KaasPop Alkmaar georganiseerd op het evenemententerrein aan de Olympiaweg in Alkmaar. Met Jett Rebel, Waylon, Wulf, Wild Romance, Charmless I, Uncle Harry’s Punch en Sway hebben ze een fantastische mix van nationaal en regionaal gerenommeerde bands.

zaterdag 27 april 2019

SLAM! Koningsdag 2019

Ook in 2019 keert SLAM! Koningsdag weer terug naar Alkmaar! Op meerdere stages, met veel verschillende artiesten, gaat er op 27 april weer een groots feest gevierd worden.

vrijdag 17 mei 2019

Eten op Rolletjes

Tijdens het weekend van 17 mei kun je genieten van uiteenlopende gerechten, wijnen en speciaalbieren. Er is aanbod voor iedere fijnproever. Plof met de hele familie neer op een picknickkleed en deel hapjes met elkaar. Maak nieuwe vrienden aan één van de grote houten tafels.

donderdag 23 mei 2019

Alkmaar Pride

Dit jaar staat het programma van donderdag 23 mei t/m zondag 26 mei weer bol van activiteiten. Films, feesten, voorlichting, sport, etc. voor ieder wat wils. En de vele activiteiten zijn bijna allemaal gratis toegankelijk. Zaterdag 25 mei het hoogtepunt van de Alkmaar Pride, de grachtenparade en aansluitend een groots feest op het Waagplein.

woensdag 29 mei 2019

Alkmaar City Run

Op woensdagavond hardlopen door de bruisende binnenstad van Alkmaar, afsluiten met een drankje en live muziek bij Swinging Night Alkmaar! Dat is hét idee van de Alkmaar City Run by night.

donderdag 30 mei 2019

De 26ste editie van Karavaan Festival

Van Hemelvaart tot en met Pinksteren is Karavaan Festival in de regio Alkmaar. Twaalf dagen verrassend locatietheater op bijzondere plekken en een bruisend festivalhart in het centrum van Alkmaar met gratis straattheater, livemuziek, theatrale installaties en pop-up restaurant Tineke Kookt. Het thema deze editie: Eigen Grond.

zaterdag 01 juni 2019

Kaeskoppenstad 2019

Op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2019 strijkt het spectaculaire evenement Kaeskoppenstad weer neer in Alkmaar. Een weekend lang waan je je in de Oude Stad in het zestiende-eeuwse Alkmaar.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.