Uitagenda Alkmaar

Na het cancelen van vele evenementen, voegen we steeds meer evenementen toe aan de Uitagenda. Let op: Sommige evenementen zijn nog onder voorbehoud en houd rekening met de getroffen maatregelen. Houd hiervoor de kanalen van de organisatoren goed in de gaten!

Organiseer je een evenement?

Voor meer informatie over deze maatregelen verwijzen wij je naar de website van de Rijksoverheid.

uitgelichte evenementen Alkmaar

zaterdag 05 september 2020 T/M zaterdag 07 november 2020

Cartouche pakt de draad weer op!

Op 5 september start Cartouche met een eerste voorstelling, op anderhalve meter. Cartouche begint komend seizoen met twee voorstellingen op één avond.

vrijdag 25 september 2020

Schoppenvrouw

Schoppenvrouw is deel van een autobiografisch drieluik, De Weg – De Grens – Schoppenvrouw. In Schoppenvrouw vertelt Ekaterina het verhaal van haar oma, en 4 vrouwen van dezelfde generatie: Anne Frank, Marilyn Monroe, Maria Callas, Ulrike Meinhof en Dora Gorohovskaya. 5 iconen, 5 thema’s, 5 clichés en 5 herkenbare vrouwen.

donderdag 01 oktober 2020

Ashton Brothers – The Medicin Show

Na het grote succes van Ashtonia waarmee ze de afgelopen drie jaar tienduizenden mensen een unieke avond uit bezorgden, waren de Ashton Brothers net begonnen met het maken van een gloednieuwe show… tot de coronacrisis roet in het eten gooide.

donderdag 01 oktober 2020 T/M zondag 18 oktober 2020

Kunstroute ONTZETtend Vrij!

Cursisten van het Centrum voor de Kunsten Artiance zijn namelijk door ons uitgenodigd zich voor hun eerstvolgende kunstwerk te laten inspireren door Alkmaar Ontzet en/of 75 jaar Vrijheid.

donderdag 08 oktober 2020

VRIJSTAAT op 8 oktober

Vier 8 oktober met ons mee in HAL25! Alle voordelen van Het Nieuwe Normaal ontdekken: dat is wat er gebeurt als je op 8 oktober de VRIJSTAAT van HAL 25 betreedt. Terwijl veel evenementen tijdens Alkmaars Ontzet niet door kunnen gaan of alleen digitaal georganiseerd worden, heeft HAL 25 een bijzonder alternatief bedacht.

zaterdag 10 oktober 2020

Mike Boddé met Merel Vercammen en Sterre Konijn in Grote Kerk

Op 10 oktober organiseert Cartouche in de Grote Kerk van De Rijp de muzikale voorstelling ‘Nachtlicht’ met Mike Boddé (piano), Merel Vercammen (viool) en Sterre Konijn (zang). Centraal in deze voorstelling staat het moment vóórdat je in slaap valt. Vlak daarvoor... Luister naar nachtmuziek in het schemerduister, nachtelijke jazz, improvisaties en natuurlijk ‘nocturnes’, de nachtmuziek uit de klassieke wereld. De voorstelling is van alles wat: Chopin, Bach, Nina Simone en Nina Hagen en alles wat daartussen zit: eigen muziek, teksten en improvisaties.

zondag 11 oktober 2020

Belle en het Beest De Musical

Er komt opnieuw een sprookje tot leven in het theater: Belle en het Beest De Musical! In één van de meest romantische volkssprookjes speelt Sita of Bettina de rol van Belle: een slim, sprankelend meisje die verder leert kijken dan het woeste uiterlijk van het Beest. Natuurlijk komt ook in dit kleurrijke koninkrijk het altijd populaire, groene tovenaarsduo Titus & Fien tevoorschijn. Uiteraard zorgen zij weer voor een flinke dosis beestachtig goede humor voor jong én oud!

vrijdag 16 oktober 2020

Sportnite

Sportnite is gebaseerd op het populaire spel Fornite, maar dan met échte obstakels en battles in de grote sporthal van sportcomplex Oosterhout aan de Vondelstraat in Alkmaar. Deelnemers strijden tegen elkaar met nerfguns, trefballen en sneeuwballen. Er zijn drie leeftijdscategorieën, van 8-12 jaar, van 13-15 jaar en van 16-18 jaar. Deelnamekosten bedragen € 2,50 p.p. en vooraf inschrijven is noodzakelijk.

zaterdag 17 oktober 2020

AZ - VVV Venlo

Op zaterdag 17 oktober speelt AZ om 21.00 weer een wedstrijd in het AFAS Stadion. De ploeg van Arne Slot neemt het in de tweede thuiswedstrijd van het seizoen op tegen VVV Venlo. Na het abrupte einde van het vorige seizoen zal AZ erop gebrand zijn om ook dit jaar weer mee te doen in de strijd om het kampioenschap.

zondag 18 oktober 2020

Amustetour Alkmaar 2020

Op een dag 7 unieke restaurants bezoeken en overal een amuse eten en een wijn drinken, beschikbaar gesteld door de deelnemende restaurants? Tijdens de Amusetour Alkmaar kan het!

vrijdag 23 oktober 2020

DE VERLEIDERS - (Uitverkocht)

DE VERLEIDERS dagen je uit om mee te denken over de mondiale coronacrisis. De thema’s van DE VERLEIDERS zoals de zorg, het geldstelsel, de democratie en privacy worden door deze pandemie nog urgenter.

zondag 15 november 2020

Culinaire Biertour

Op 1 dag 6 verschillende bieren proeven en tegelijkertijd genieten van 6 verschillende culinaire gerechtjes? Tijdens de Culinaire Biertour Alkmaar (herfsteditie) kan het! Op 15 november van 13.00 tot 17.00 uur keert dé Culinaire Biertour terug in Alkmaar.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Winkelen in Alkmaar

Eten & Drinken

Ontdek Alkmaar

Fietsen, wandelen en varen

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.