Side Events EK Wielrennen 2019 Alkmaar

Nog maar even wachten tot het EK Wielrennen in Alkmaar… En dát gaan we vieren! Voordat het echte werk begint, organiseert Alkmaar Sport ‘de Proloog’. Dit is de naam voor een inleidende sportweek met side events voor alle leeftijden.

Nog heel even wachten tot het EK…

Rondom het EK Wielrennen worden er diverse activiteiten voor jong en oud georganiseerd gerelateerd aan het fietsen.

Daarnaast vindt op 4 augustus op het Waagplein de officiele opening plaats, is er Bike Experience op de Paardenmarkt en kun je een kijkje nemen in het pop-up Wielermuseum.

Feestelijke opening

4 augustus

Op 4 augustus om 14:00 uur vindt een feestelijke opening van het EK Wielrennen 2019 plaats op het Waagplein.

Om uit te maken wie het startschot geeft, fietsen burgemeester Bruinooge en profwielrenner Laurens ten Dam een wedstrijdje tegen elkaar! Na een vrolijk startschot schieten feestelijke fietsers uit de startblokken en gaan de stad door. 

Pop-up Wielermuseum

7 t/m 11 augustus

Op wielerdagen kun je in het voormalig Oililypand aan het Waagplein van 12.00 tot 19.00 uur een kijkje nemen bij een tijdelijke expositie van de Stichting Nationaal Wielersport Museum.

De focus ligt op Noord-Hollandse wielergeschiedenis. Fietsen en truien van Noord-Hollandse helden als Gerrie Knetemann en de Alkmaarse wereldkampioen Harm Ottenbros zijn hier te zien. Daarnaast zijn er enkele bijzondere fietsen te zien uit wielerdisciplines die ooit groots waren in Noord-Holland, zoals het grasracen.

Concert De Hijgende Herten

8 augustus

Gratis concert van De Hijgende Herten tijdens EK Wielrennen.

De Hijgende Herten bestaat uit 'oude rotten' die de sixties bewust hebben meegemaakt.

Hun jaren-60 repertoire staat garant voor een avond meezingen en -swingen. Verwacht nummers van o.a. Jerry Lee Lewis, Fats Domino, Cliff Richard, Elvis en Buddy Holly.

Het concert is te zien in Podium Victorie. 

Kaasmarkt

9 augustus

Een plein vol kaas, kaasdragers, kaasmeisjes, kaasjongens, marktmeesters en handelaars.

Op de Alkmaarse Kaasmarkt kijk je je ogen uit. Al honderden jaren wordt hier op dezelfde manier kaas verhandeld.

Tot en met 27 september kan je de kaasmarkt bezoeken op elke vrijdag van 10.00 uur tot 13.00 uur. Ook tijdens het EK Wielrennen gaat de kaasmarkt op 9 augustus gewoon door! 

De avondkaasmarkten kan je bezoeken op de dinsdagavonden in juli en augustus van 19.00 uur tot 21.00 uur.

BikePark Theo Schilder

9, 10 en 11 augustus

Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 augustus vindt je BikePark Theo Schilder op de Paardenmarkt. 

Hier vind je een ware bike experience! Gedurende de dag zijn Airback Shows te zien met de grande finale op zondag 11 augustus tussen 18:00 en 19:00 uur. Daarnaast zijn er loopfietsen op het BikePark aanwezig.

Concert Danny Vera

9 augustus

Gratis concert van Danny Vera tijdens EK Wielrennen.

Reken bij een live optreden van Danny Vera op een avond vol Americana in de stijl van grote voorbeelden als Johnny Cash, Roy Orbison en Elvis Presley die live de pan uit rocken. Een onvergetelijke avond rock-’n-roll zoals het ooit bedoeld is. Het concert is te bewonderen in Podium Victorie.

(UITVERKOCHT)

Zomer op het Plein

10 augustus

In vijftien jaar tijd groeide een stel Amsterdamse straatmuzikanten uit tot een internationaal, zevenkoppig klezmermonster: Amsterdam Klezmer Band.

Wie op basis van de naam een traditioneel avondje verwacht, zal even schrikken. De AKB heeft een onorthodox eigen geluid gesmeed, waarin een joodse traditional kan worden opgeluisterd met rap of een scheurende sax.

(UPDATE: AFGELAST)

Zomer op het Plein

11 augustus

De rondreis die Diggy Dex de afgelopen jaren met zijn band maakte, begon bij het succes van zijn album 'Golven'.

Sindsdien trekt hij met zijn muzikanten als een karavaan door het land, van optreden naar optreden. Drie clubtournees, een festivaltour en een uitgebreide theatertournee, inclusief een uitverkocht Koninklijk Theater Carré, brachten hen naar honderden podia en duizenden mensen.

Speciale filmvertoningen in Filmhuis Alkmaar

Vanwege het EK Wielrennen 2019 in Alkmaar vertoont Filmhuis Alkmaar drie zinderende films over zij die de pedalen betrappen.

Met mooie, alledaagse beelden van de diverse koersen op de achtergrond krijgt de kijker verhalen te zien over de waterdragers, de winnaars en natuurlijk het leed dat hiermee gepaard gaat.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Winkelen

Fietsevenementen

Sportevenementen

Cultuur & Musea

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.