Alkmaar met kids

Een dagje Alkmaar met kids? Wat ga je doen? Wij hebben de tips op een rijtje gezet want Alkmaar is de ideale stad om met je kinderen te bezoeken!

Alkmaar met een groep met verschillende leeftijden?

Frisse neus

Is het lekker weer en hebben jullie zin om een frisse neus te halen? Wij hebben vier tips!

Er is een bijzondere route uitgestippelt voor kinderen, de elfendeurtjesroute. In het centrum van Alkmaar zijn in totaal 23 bijzondere deurtjes te bezichtigen.

Hortus Alkmaar heeft een tuin met een heel eigen karakter. Veel mensen zijn verrast wanneer zij deze verborgen plek met zo’n grote biodiversiteit aantreffen. 

Kinderboerderij Rekerhout is gelegen in stadspark Rekerhout. Je kan er geiten, schapen, kippen, ezels, eenden en een varken vinden. Er is ook een theehuis, kruidentuin en educatief centrum.

Bij WijkBoerderij Alkmaar kunnen kinderen onder leiding van ervaren krachten omgaan met dieren. Je vindt hier onder andere schapen, koeien, vogels, konijntjes en varkens en een vlindertuin!

Lekker actief

Willen jullie liever iets actiefs en sportiefs doen? Daar biedt Alkmaar ook alle mogelijkheden toe.

Ga bijvoorbeeld zwemmen bij de Hoornse Vaart, klimmen en klauteren bij Outdoor Park, wandklimmen bij Klimcentrum Alkmaar, trampoline springen bij JumpSkillz, spelen bij het overdekte speelparadijs Monkeytown of schaatsen bij sportcomplex de Meent.

Aan het einde van deze intensieve dag kan je lekker bijkomen bij een van de restauranttips hieronder!

Let op! Bij enkele locaties is het nodig om te reserveren. Check van te voren even of dit nodig is.

Cultureel

Zin om iets cultureels met de kinderen te doen? Of valt het weer tegen en wil je binnen schuilen?

Ga dan naar een bijzondere film in het Filmhuis, breng een bezoek aan het interactieve Kaasmuseum, kijk je ogen uit in het Stedelijk Museum of laat je verrassen door een theatervoorstelling in TAQA Theater De Vest.

In het Filmhuis vind je een breed aanbod aan films voor jong en oud. In het Kaasmuseum leer je alles over kaas. Ook kunnen kinderen spelletjes spelen waardoor ze nog meer leren! In het Stedelijk Museum vinden tentoonstellingen plaats die voor verschillende leeftijdscategorieën interessant zijn. Ook in TAQA Theater De Vest vind je voorstellingen voor elke leeftijdscategorie. Voor ieder wat wils!

Ontbijt

Heb je zin om met de kids lekker te ontbijten in de stad? Dit zijn onze tips:

Bij ECHT Alkmaar worden de producten zijn huisgemaakt, vers en zonder overbodige toevoegingen. Heb je zin in verse croissantjes, granola, een acai bowl, havermoutpap of scrambled eggs? Dat vind je allemaal bij ECHT. 

Brownies & Downies heeft een huiselijke sfeer, ambachtelijke kaart, bijzonder personeel en een grote speelhoek voor kinderen! Geen dag is hier hetzelfde. Hier kan je ontbijten met verschillende belegde broodjes of pannenkoeken.

Anne&Max werkt met verse en waar het kan biologische producten. Je kunt hier niet alleen terecht voor een heerlijk ontbijt maar ook voor de lunch of een koffietje. Er is een plek waar kinderen zich kunnen uitleven. Hier krijg je tevens korting met je AlkmaarPas! 

Lunch

Ook voor een lunch ben je in Alkmaar op de juiste plek. 

Bij SOEPP is alles 100% biologisch en vegetarisch. Elke dag heeft Soepp een nieuw menu met natuurlijk soep, maar ook een salade, vegetarische burger of curry. Daarnaast is Soepp een vintage store waarbij alles te koop is! Je kan ook overnachten bij SOEPP.

Sencha Lunchstore is de woonwinkel waar je een tweede huiskamergevoel van krijgt. Kom shoppen en geniet van een lunch. Ervaar de ongedwongen sfeer van Sencha Lunchstore! Je vindt dit restaurant in het hartje van Alkmaar vlak bij de Grote Sint Laurenskerk.

Vlakbij de Grote Kerk in Alkmaar vindt je het knusse eetcafé De Binnenkomer. Er hangt hier een huiselijke sfeer. Kies uit onder andere uit een lekkere panini, uitsmijter, soep, tosti, club sandwich, burger of een rijkgevulde salade.

Diner

Ben je op zoek naar een restaurant in Alkmaar voor een diner? Hierbij onze favoriete restaurants.

De lekkerste Crêpes van Alkmaar vindt je bij Suzette Crêperiebar. Trakteer jezelf op verse crêpes, poffertjes en wafels op het zonnige terras. Of lekker binnen waar wij ook een kinderhoek hebben.

Stadsstrand de Kade is een unieke plaats aan het water. Bij Stadsstrand de Kade kan je heerlijk eten, drinken, rusten of plezier maken. Overdag is het een fijne hang-out met lekkere muziek. ’s Avonds wordt het hout in de vuurschaal aangestoken voor een BBQ. Ook voor kinderen is dit een ideale plek.

Al meer dan 10 jaar is La Cubanita een begrip in Alkmaar en omstreken. Het restaurant is gevestigd in een historisch pand naast het uitgaanscentrum van de Plattestenenbrug. Hier kun je lekker tapas eten.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Uitagenda

6 fijne terrassen in Alkmaar

8 redenen voor een bezoek

Vegetarische hotspots

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.