Kunst & Cultuur

Musea, concertzalen en theaters zijn gesloten, maar online zijn deze locaties juist toegankelijker dan ooit. Snuif cultuur op, dompel je onder in kunst, bekijk theatershows, luister naar experts en ga mee op virtuele tour vanuit huis!

Thuismuseum

Online is het Stedelijk Museum Alkmaar toegankelijker dan ooit. Via de website deelt het museum filmpjes, educatieve opdrachten, links naar creatieve kunst op sociale media en audiowandelingen langs virtuele tentoonstellingen.

 

 

 

tour door de Grote Kerk

Bekijk de Grote Sint Laurenskerk nu vanuit je luie stoel met de nieuwe 360 graden rondleiding. Klik op de link en ga mee de kerk in. Middels prachtige 360 graden foto's kun je rondkijken in de Grote Kerk en meer leren over diverse interessante punten.

Thuis Met Artiance

Alle filmpjes uit de reeks #ThuisMetArtiance, maar ook opdrachten van cultuurscholen uit bijv. Heemskerk, Beverwijk, Den Helder, Texel en Hoofddorp zijn gratis te zien en te doen!

 

 

 

prachtig online theater

TAQA Theater De Vest biedt prachtig theater online. O.a. de serie 'Lichtpuntjes', waarin artiesten hoopvolle en mooie boodschappen opnemen. 

 

 

 

Kunstuitleen Alkmaar

Alleen op afspraak kun je langs bij Kunstuitleen Alkmaar om vrijblijvend kunst te kijken, je geleende kunstwerk te ruilen, je in te schrijven en kunst te gaan lenen of om iets te kopen.
Stuur een mailtje naar 
info@kunstuitleenalkmaar.nl om af te spreken.

Winkelen kun je natuurlijk ook 24/7 in de webwinkel.

Regionaal Archief Alkmaar

Het Regionaal Archief Alkmaar roept mensen op materiaal in te sturen dat een beeld geeft van de coronacrisis. Het archief vindt het belangrijk om materiaal uit deze periode te bewaren, zodat de historici van de toekomst een goede indruk krijgen van deze tijd.

Museum in 't Houten Huis

Museum in 't Houten Huis is gesloten, maar komt naar je toe met afbeeldingen uit de collectie. Op Facebook plaatst het museum regelmatig een nieuw stuk met informatie.

 

 

Museum en Beeldentuin Nic Jonk

Ondanks het Corona virus is het mogelijkheid om binnen alle regels van de RIVM een bezoek te brengen aan museum en beeldentuin Nic Jonk. Tot 1 juni kan iedereen met een maximum van 2 personen zich via e-mail of telefonisch aanmelden.

Museummolen

De Museummolen is gesloten, dus komt de Museummolen naar u toe met de online Facebook première van onze bezoekersfilm!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk om te lezen:

Corona Update

Bezorgen in Alkmaar

Cadeaubonnen

Thuisagenda

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.