PrachtPartner

Alkmaars Bolwerk

In de vereniging Alkmaars Bolwerk worden de belangen van winkeliers, ondernemers en eigenaren van commercieel vastgoed in de binnenstad van Alkmaar behartigd.

Historie
Van oudsher zijn in de Alkmaarse binnenstad winkeliers en kleine verenigingen onderling gaan samenwerken wat leidde tot Winkeliersbelangen Alkmaar. De belangen van deze eigenaren van commercieel vastgoed worden sinds 25 jaar behartigd door de Eigenarenvereniging Vastgoed Alkmaar. Ondernemersvereniging Centrum Alkmaar waren verantwoordelijk voor het beheren van het geld dat via de gemeente geïnd wordt bij ondernemers, waar festiviteiten van worden betaald. 

Het is best bijzonder, dat zowel winkeliers als de eigenaren van de panden, zijn gaan samenwerken. Het gezamenlijke belang, een gezonde en sterke binnenstad, gaat nu boven individueel belang. Zo kunnen we als één sterke partij van eigenaren en ondernemers, samen met Alkmaarse horeca én Alkmaar Marketing, nog effectiever werken aan de aantrekkelijkheid van de stad Alkmaar.

Bestuur
Het nieuwe bestuur dient uiteraard een goede afspiegeling van alle drie de ledengroepen te zijn. Gekozen is daarom voor in ieder geval een bestuurder uit iedere geleding. Doordat alle belanghebbenden achter één tafel zitten, zal het eenvoudiger worden besluiten te nemen die voorheen lastig waren. Ook staan de ondernemers sterker richting de gemeente. In een tijd waarin winkelsteden onder vuur liggen is het nodig samen op te trekken. Zo kan de binnenstad van Alkmaar gezond en aantrekkelijk te blijven.

www.alkmaarsbolwerk.nl


Het bestuur (vlnr): Rein de Wit, Jan Roobeek, Arjan Groot, Lida Mathot, Axel de Groot en Petra Zeilstra.

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.