Alkmaar Marketing

Alkmaar Marketing is dé citymarketing-organisatie voor (regio) Alkmaar. Op deze pagina vind je alle informatie over organisatie en medewerkers.

Blijf op de hoogte van Alkmaar Marketing

Wil je elk kwartaal op de hoogte blijven van al het nieuws, onze projecten en campagnes? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

 

Kwartaalupdates Alkmaar Marketing

Update Q1 2019

De eerste update van 2019 is meteen een hele volle. Zo haalde onze zoektocht naar kaasjongens volop het nieuws, hebben we onze website vernieuwd, gaat het kaasmarktseizoen weer van start én is 2019 natuurlijk het jaar van de Gouden Eeuw en het EK Wielrennen. 

Update Q4 2018

De lancering van de AlkmaarPas 2019, een recordaantal bezoekers voor de kaasmarkt en een flink aantal mooie campagnes: het jaar zit er weer op! Benieuwd naar wat alles wat we het afgelopen kwartaal hebben gedaan?

Update Q3 2018

Een nieuwe (interim) directeur, een Franstalige én Duitstalige website van visitalkmaar.com, het Alkmaar in de nazomer-magazine: we hebben ook het afgelopen kwartaal niet stilgezeten. Bekijk hier wat we deze drie maanden allemaal hebben gedaan.

Werken bij Alkmaar Marketing?

Alkmaar Marketing is dé citymarketingorganisatie voor Alkmaar en omgeving. Alkmaar Marketing verbindt bezoekers, bewoners en bedrijven. Hoe? Door Alkmaar te promoten én te helpen ontwikkelen als de geweldige stad (en regio!) die het is. Of het nou gaat om wonen, werken, ondernemen, leren of bezoeken. 

Wij zoeken vanaf begin september 2019 weer stagiairs.

Bestuur

Alkmaar Marketing communiceert met bewoners en bezoekers én met (en namens) belanghebbende Alkmaarse organisaties. Het bestuur van Alkmaar Marketing bestaat dan ook uit vertegenwoordigers van deze organisaties.

Team

Alkmaar Marketing bestaat uit een klein team van onder andere marketeers, copywriters en projectleiders. Daarnaast zijn het secretatriaat en de administratie een belangrijk onderdeel van de organisatie.
 

Campagnes 2019

 • Winkelcampagne
 • Uitagenda campagne
 • Zomercampagne
 • Kustcampagne
 • Campagne Zeit zu Zweit in Duitsland (ism HbA en NBTC)
 • Victoriefeesten-campagne
 • Warme Wintermaanden – campagne

Marketingplan 2019

Met elkaar hetzelfde verhaal vertellen, maakt de stad en regio krachtiger en herkenbaarder. De basis van succesvolle citymarketing waar we met onze partners hard aan werken.

In dit marketingplan 2019 is de vertaling gemaakt naar concrete campagnes en middelen om het verhaal van Alkmaar en haar regio gezamenlijk eenduidig en krachtig neer te zetten.

Jaarverslag 2018

Als citymarketing organisatie hebben we de taak om door middel van marketing en promotie de bekendheid van de gemeente Alkmaar te vergroten en het imago te verbeteren.
In dit jaarverslag 2018 lees je meer over het merk Alkmaar, onze doelen, doelgroepen, communicatiemiddelen en campagnes.

Pers & Media

Bent u journalist en heeft u een vraag over Alkmaar?  Bent u bijvoorbeeld op zoek naar achtergrondinformatie, beeldmateriaal of wilt u contacten leggen? Neem dan contact op met Melanie Goudsblom van Alkmaar Marketing, door te mailen naar melanie@alkmaarmarketing.nl. Of bel: (072) 512 10 70.

Touroperators

 • NL: Alkmaar Marketing is uw partner voor Alkmaar en regio. In de regio Alkmaar vindt u alles dat iconisch en authentiek Hollands is. Van de oudste en grootste kaasmarkt ter wereld tot een typisch Hollands landschap met molens, tulpen, duinen en zee. Alkmaar Marketing stelt u graag voor aan geschikte partners voor uw programma’s en arrangementen. Travel Trade Manual 2018-2019
   
 • EN: Alkmaar Marketing is your partner for Alkmaar and its region. In the Alkmaar region, you will find everything that is iconic and authentic for Holland. Ranging from the oldest and largest cheese market in the world, typical Dutch landscapes filled with windmills and tulips, to the scenic Dutch coastline. With pleasure, we introduce you to the best local partners for your programs and packages. Travel Trade Manual 2018-2019
   
 • DU: Alkmaar Marketing ist Ihre Partner für Alkmaar und Umgebung. In die Alkmaar Umgebung finden sie alles das ikonisch und authentisch ist für Holland. Von den ältesten und größesten Käsemarkt der Welt, typisch Holländische Landschaften mit Windmühle und Tulpenblut, bis die schönsten Holländischen Küste. Gern möchten wir Ihnen vorstellen zu dem besten Partner für Ihre Programme und Ausfluge. Informationen für Reiseveranstalter 2018-2019

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met info@alkmaarmarketing.nl

Ondernemers en Partners

Bent u ondernemer in Alkmaar?
Dan is Alkmaar Marketing uw partner in promotie en marketing. Zowel online als offline zijn er volop mogelijkheden. We hebben diverse 'standaard' promotiepakketten, maar maken ook graag een 'pakket op maat'. Ook op het gebied van samenwerken en relaties kunt u bij Alkmaar Marketing terecht.

Meer weten? Bel Alkmaar Marketing via (072) 512 10 70 of stuur een mail naar kim@alkmaarmarketing.nl.

Evenementendesk

Wilt u een evenement organiseren in Alkmaar?
Dan is de evenementendesk van Alkmaar Marketing uw eerste stop. Bij de evenementendesk kunt u terecht voor advies over het aanvragen van een evenementenvergunning. Heeft u vragen over de organisatie, veiligheid en marketing van uw evenement, neem dan ook contact op met de Alkmaar Marketing-evenementendesk! 

De evenementendesk is bereikbaar via (072) 512 10 70 of door te mailen naar sandra@alkmaarmarketing.nl.

Uw evenement snel onder de aandacht brengen bij het publiek via de Alkmaar Prachtstad-kanalen? Boek dan een promotiepakket bij Alkmaar Marketing.

AlkmaarPas

Wist u dat Alkmaar Marketing ook uitgever is van de AlkmaarPas
Maar liefst 13.500 mensen hebben een AlkmaarPas, waarmee ze met korting winkelen en meedoen aan allerlei activiteiten. Alkmaarders die minder verdienen dan 120% van het sociaal minimum krijgen de AlkmaarPas gratis.

Daarnaast is er ook een grote groep mensen die de pas elk jaar koopt. Verkooppunten zijn o.a. de VVV, de Alkmaarse bibliotheken en de website www.alkmaarmarketingshop.nl. De prijs van de AlkmaarPas is € 15,- .

Hebt u een vraag over de AlkmaarPas? Bel (072) 511 22 54 of kom langs tijdens het AlkmaarPas-spreekuur. Het spreekuur vindt plaats op dinsdag en donderdag tussen 14.30 uur tot 16.00 uur. 

Bent u ondernemer en hebt u een actie voor AlkmaarPas-houders? Sandra en Miriam vertellen u graag over de promotie die daar tegenover staat! 

Onderzoek & Statistiek

Alkmaar Marketing is uw partner voor onderzoekzoeksgegevens, trends en ontwikkelingen. Heeft u behoefte aan meer informatie, trends of statistieken? Neem dan contact op met melanie@alkmaarmarketing.nl.

PrachtstadClub

Alkmaar Marketing is gestart met een PrachtPartner programma. Hiermee brengen we bedrijfsleven, overheid en (culturele) instellingen samen. Het is bedoeld voor partijen met een hart voor Alkmaar, partijen die actief willen bijdragen aan het gezamenlijke doel: welvaart en welzijn voor inwoners en bedrijvigheid voor de hele gemeente.

Contact

Meer weten over de mogelijkheden om via Alkmaar Marketing een evenement te promoten? Wilt u meer informatie over de AlkmaarPas, of hebt u vragen voor de evenementendesk? Neem dan contact op met Alkmaar Marketing!

Alkmaar Marketing
Postbus 8027
1802 KA Alkmaar
Tel. (072) 512 10 70
info@alkmaarmarketing.nl

Bezoekadres:
Gedempte Nieuwesloot 50
1811 KT ALKMAAR
(Wilt u langskomen? Maak eerst een afspraak.)

Blijf up to date over alles wat er te doen is in Alkmaar!

Wij zullen je e-mail adres alleen gebruiken voor onze maandelijkse nieuwsbrief.