Voor organisatoren

In onze bruisende stad zijn voldoende mogelijkheden om een evenement te organiseren. De evenementendesk van Alkmaar Marketing helpt je graag op weg. In onderstaand overzicht vind je evenementen waarvan de datum al is doorgeven of vaststaat. Niet elk evenement is definitief omdat de vergunning maximaal zes maanden van de voren aangevraagd mag worden.

Evenement aanmelden

Je kunt hier je evenement aanmelden voor plaatsing op onze website. Voor grote evenementen geldt dat deze automatisch in de jaaragenda worden opgenomen.

Let op, de vergunning voor je evenement moet nog wel officieel worden aangevraagd via de gemeente Alkmaar. Je kunt hier je vergunning aanvragen. 

Evenementendesk

De evenementendesk van Alkmaar Marketing informeert en adviseert organisatoren van evenementen strategisch.

kaasmarkt alkmaar

Vergunningtraject

Om een evenement te organiseren heb je meestal een vergunning nodig. Deze vergunning kan worden aangevraagd via de gemeente Alkmaar. Je moet je aanvraag minimaal 8 weken en maximaal 6 maanden voor de aanvang van het evenement indienen. Indien je je aanvraag te vroeg of te laat indient dan kan deze buiten behandeling worden gesteld.  

Evenementencommissie
De evenementencommissie (Gemeente Alkmaar, Alkmaar Marketing en hulpdiensten) komt wekelijks bij elkaar en bekijkt elke aanvraag indien deze compleet is. Compleet wil zeggen inclusief programma en draaiboek van je evenement en indien nodig een indelingstekening van je evenemententerrein. Plaats je een object (podium, tent etc.)? Dan is in de meeste gevallen ook een constructietekening van het object verplicht. Allemaal documenten die wellicht nieuw voor je zijn. De evenementendesk van Alkmaar Marketing biedt je graag een helpende hand om je op weg te helpen.

Hulp nodig bij het indienen van je vergunningsaanvraag? Neem dan contact op via info@alkmaarprachtstad.nl of bel met (072) 511 22 54.

een omschrijving van deze foto

Subsidieaanvraag

Elke organisator kan bij de gemeente Alkmaar een subsidieaanvraag doen voor het evenement. Of deze wordt toegekend wordt mede bepaald door een aantal factoren.

Enkele van deze factoren zijn:
- Past het evenement bij de kernwaarden van de stad?
- Is het een financieel stabiel evenement?
- Is het een betrouwbare organisator?
- Is het vergunningtermijn nog haalbaar?

Uiteindelijk bepaalt de gemeente of de subsidie wordt toegekend. 

Heb je vragen over je subsidieaanvraag of wil je meer informatie over subsidiemogelijkheden? Neem contact op met het Subsidiebureau via telefoonnummer 14 072 of stuur een e-mail naar subsidiebureau@alkmaar.nl.
Het Subsidiebureau is bereikbaar op werkdagen tussen 08.30 - 17.00 uur.

Promotie via Alkmaar Marketing

Alkmaar Marketing is dé strategische marketingorganisatie van Alkmaar. Onder de noemer ‘Alkmaar Prachtstad’ promoot Alkmaar Marketing alles wat Alkmaars is. Promoot je evenement of onderneming ook via de Alkmaar Prachtstad-kanalen! In het magazine of op de website(s) bijvoorbeeld, of via e-mail-marketing, digitale borden, de evenementenkalender, advertenties, Facebook, Twitter of een van de vele andere promotiekanalen! 

Vermelding van je evenement op www.evenementen-alkmaar.nl is altijd gratis. Meld je evenement aan door te mailen naar info@alkmaarprachtstad.nl of door het aanmeldingsformulier in te vullen.

Promotiekanalen Alkmaar Prachtstad
- Magazine Alkmaar Prachtstad (Oplage 48.000, 100.000 + lezers)
- Digitale nieuwsbrief (9.000 abonnees)
- Website(s) (25.000 bezoekers per maand)
- Digitale evenementenborden (332.500 passanten per week)
- Sociale Media Facebook (13.000+ volgers), Instagram (2.000+ volgers) en Twitter (2.300+ volgers)
- Cijfers per dag oplopend.

 

Download hier de prijslijst voor promotiemiddelen via Alkmaar Marketing (PDF) of bel (072) 511 22 54.

Alkmaar

Alles weten over Alkmaar?