Zoover: Leukste Winkelstad!

#allesoveralkmaar

De Schermer: landelijk deel van Alkmaar

De polder de Schermer is het groenste deel van de gemeente Alkmaar, bekijk het filmpje over de Schermer!

 

Vier de winter in Alkmaar

Sprookjesachtig verlichte grachten, gezellige kerstactiviteiten, behaaglijk warme cafés en restaurants. Alkmaar is ook in de winter een fijne bestemming voor een dagje stad.

 

Reissite Zoover roept Alkmaar uit tot leukste winkelstad

Nederlanders zijn dol op shoppen, maar in welke stad shoppen ze het liefst? Reiswebsite Zoover onderzocht dit met een poll op zoover.nl. Met maar liefst 35 procent van de stemmen bleek Alkmaar de grote favoriet onder Nederlanders. 

Nieuw: Wolf Kitchen & Bar

De bekende Alkmaarse horeca-uitbater Mirjam Greeuw is een nieuwe zaak begonnen. In het pand aan de Mient waar voorheen Lounge Mij was gevestigd, vind je nu Wolf Hotel, kitchen & Bar. Alkmaar Prachtstad ging op onderzoek uit.

Sfeervolle decembermaand bij Vest en Grote Kerk

Wat zijn jouw plannen voor de kerstperiode? Bij Theater De Vest en de Grote Kerk zijn er in december een aantal fantastische voorstellingen die extra sfeer aan de feestmaand geven.

 

Ontdek nieuwe winkels in Alkmaar centrum

Vanuit heel Nederland komen mensen naar Alkmaar om te winkelen. Niet alleen omdat Alkmaar zo’n overzichtelijk centrum heeft met zowel bekende winkels als kleine boetiekjes, maar ook omdat er in Alkmaar altijd iets nieuws te ontdekken is.

Avondkaasmarkten blijken succesvol

Op de Alkmaarse Kaasmarkt is veel te zien en te beleven. Niet alleen op vrijdagochtend, maar sinds dit jaar ook op een aantal dinsdagavonden. Deze avondkaasmarkten blijken een groot succes.

HET NATIONALE THEATER IN THEATER DE VEST

De Koninklijke Schouwburg, het Nationale Toneel, NTjong en Theater aan het Spui. Deze gerenommeerde muziek- en theatergezelschappen hebben zich verenigd in Het Nationale Theater.

FILMHUIS ALKMAAR

Bij het gloednieuwe filmhuis zie je alleen maar films die indruk maken. Die je nog een tijdje bijblijven, omdat ze niet standaard zijn. En er is meer! Boek op de site direct tickets voor het filmhuis.

RESTAURANT HOFMAN: ALKMAAR IN DE BAN VAN SHARED DINNER

Restaurant Hofman aan het Kerkplein is de nieuwste horeca-hotspot van Alkmaar.

RESTAURANT DE RITSZ: GEGARANDEERD GENIETEN

In Alkmaar is het altijd gezellig, want in de binnenstad van Alkmaar is de restaurantdichtheid hoog.
 

VOORBEREIDINGEN 500 JAAR GROTE KERK ALKMAAR IN VOLLE GANG!

Inmiddels weten veel inwoners dat in 2018 de Grote Kerk Alkmaar al 500 jaar over stad en land waakt. 

Alles weten over Alkmaar?