Filmhuis Alkmaar

Pettemerstraat 3, 1823 CW Alkmaar

VIDEOLAB @ CINEKID

Licht aan! Audio klaar? Camera aan? Actie! Op een heuse filmset met licht, decor en filmapparatuur maak je met een groep een korte film. Kies je jouw rol voor of achter de camera? Er is van alles te doen.

4 filmtips voor de herfst

Walk with me

Walk With Me is een prachtige cinematografische reis in de wereld van mindfulness, waarin de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh centraal staat. 

Loveless

Een jong stel dat in hun echtelijke strijd niet alleen elkaar maar ook hun zoon kwijtraakt. Als hun 12-jarige zoon plotseling verdwenen blijkt te zijn, wordt het koppel geconfronteerd met hun eigen tekortkomingen. 

Victoria and Abdul

Victoria and Abdul vertelt het waargebeurde verhaal van de buitengewone vriendschap tussen Koningin Victoria (Judi Dench) en Abdul Karim (Ali Fazal), een jonge klerk uit India.

Maudie

Ontroerend drama over het huwelijk tussen Canadees volksschilder Maud Lewis (Sally Hawkins) en haar man Everett (Ethan Hawke). Deze film is gebaseerd op het echte leven van Maud Lewis. Zij leefde van 1903-1970.

nu een nieuwe programmering

Vanaf september heeft het Filmhuis Alkmaar een nieuwe programmering. Hou de website in de gaten voor meer informatie.

Filmhuis Alkmaar biedt de bezoeker 3 moderne filmzalen met respectievelijk 100, 60 en 40 zitplaatsen, en een moderne foyer. De grootste zaal, met 100 zitplaatsen, is multifunctioneel ingericht en beschikt dus over kwalitatief goede faciliteiten voor lezingen, muziekoptredens en kleinkunst. Alle zalen zijn voorzien van de laatste techniek op het gebied van beeld en geluid.

Filmhuis Alkmaar is daarmee in één klap het meest moderne filmhuis van Nederland.

Tips van de Programmeur

Kim is werkzaam als programmeur in het Filmhuis Alkmaar, Marieke & Silke van Alkmaar Prachtstad spraken met haar over het Filmhuis Alkmaar en over haar functie.

Contact

Stichting Filmhuis Alkmaar
Pettemerstraat 3
1823 CW Alkmaar

E-mail: info@fhalkmaar.nl
Facebook: /filmhuisalkmaar
Twitter: @filmhuisalkmaar
Telefoon: (072) 5202022 (18:30 – 21:00)

Alles weten over Alkmaar?