Filmhuis Alkmaar

Pettemerstraat 3, 1823 CW Alkmaar

Film en Media Festival #FMF

Beleef de toekomst tijdens het eerste film- en mediafestival van Alkmaar: #FMF. ​

4 filmtips voor de herfst

Loving Vincent

Een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld!

C'est la Vie!

Je hebt de perfecte trouwlocatie, de perfecte catering, de mooiste jurk en overal aan gedacht. Maar dan gaat het een en ander mis en is het aan het team van Max de cateraar om het feest te redden... Hilarisch!  

Vele Hemels boven de Zevende

Een schrijfster waar nog nooit iemand van had gehoord. Maar eerlijk is eerlijk: het was een succes. Iedereen had het over ‘Vele hemels boven de zevende’ want dit was een pareltje voor in de boekenkast - en nu dus de film!

Oude Liefde

Een vreselijke gebeurtenis brengt de twee gescheiden zestigers Ton en Fransje weer bij elkaar. Hun oude liefde laait weer op. Een indringende film hoe de dood de liefde weer laat leven.

nu een nieuwe programmering

Vanaf september heeft het Filmhuis Alkmaar een nieuwe programmering. Hou de website in de gaten voor meer informatie.

Filmhuis Alkmaar biedt de bezoeker 3 moderne filmzalen met respectievelijk 100, 60 en 40 zitplaatsen, en een moderne foyer. De grootste zaal, met 100 zitplaatsen, is multifunctioneel ingericht en beschikt dus over kwalitatief goede faciliteiten voor lezingen, muziekoptredens en kleinkunst. Alle zalen zijn voorzien van de laatste techniek op het gebied van beeld en geluid.

Filmhuis Alkmaar is daarmee in één klap het meest moderne filmhuis van Nederland.

Tips van de Programmeur

Kim is werkzaam als programmeur in het Filmhuis Alkmaar, Marieke & Silke van Alkmaar Prachtstad spraken met haar over het Filmhuis Alkmaar en over haar functie.

Contact

Stichting Filmhuis Alkmaar
Pettemerstraat 3
1823 CW Alkmaar

Website: https://www.filmhuisalkmaar.nl/
E-mail: info@fhalkmaar.nl
Facebook: /filmhuisalkmaar
Twitter: @filmhuisalkmaar
Telefoon: (072) 5202022 (18:30 – 21:00)

Alles weten over Alkmaar?