Karavaan Festival 2017

Karavaan Festival 2017

Tussen Hemelvaartsdag (25 mei) en Pinksteren (5 juni) staan Alkmaar en omgeving twaalf dagen lang in het teken van locatietheater. Op allerlei bijzondere locaties zijn voorstellingen te zien, waaronder in het bruisende festivalhart op het Alkmaarse Doelenveld. Ook als je nietsvermoedend door de stad loopt kun je plotseling stuiten op acts en performances.

Theatrale installaties, theater in de openbare ruimte, livemuziek, eten en drinken, ‘talkabouts’ en performances, dat is Karavaan, de Alkmaars variant op het Oerol-festival. Het thema van de Karavaan is dit jaar ‘De Nieuwe Wereld.’

Voorstellingen
Het theaterfestival brengt je door de hele regio naar weilanden, cultuurhistorische locaties, de polder, het strand en de duinen, de binnenstad en bijzondere bedrijven. Geniet op al deze bijzondere locaties van de voorstellingen van landelijk bekende én jonge theatermakers.

Voor kinderen
Op Hemelvaartsdag en met Pinksteren is er een uitgebreid kinderprogramma met leuke activiteiten en voorstellingen. Ga kijken naar soepmonsters in een kasje, luister naar klassieke muziek in de voorstelling ‘Being Bach’, beleef een avontuur in het hofje van Paling en van Foreest en lach om en slapstick van ‘De Passiefisten’ op het Doelenveld 10+.

Een paar voorbeelden van Karavaanvoorstellingen
- Een voorstelling over Bleekneusjes op landgoed ‘Huize Glory’ in Bergen aan Zee
- Kleinkunst in het ‘Urban Earthship’,
- Overnachten in een kunstwerk in het landschap,
- Dans midden op het water van het kanaal Omval-Kolhorn,
- Kindertheater in een groentekas
- Theater in een Wijngaard.
- Korte voorstellingen, livemuziek, expo’s, gesprekken en eten en drinken in het festivalhart.

Kijk voor meer informatie over kaartverkoop en voorstellingen op www.karavaan.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief