Lindegrachtconcerten 2017

Pianist Thomas Beijer brengt samen met de gitarist Eric Vaarzon Morel een spetterend Spaans programmaconcert. Na de pauze treedt het unieke en veelzijdige Cello8ctet Amsterdam op.

Thomas Beijer
Voor de trouwe Lindegrachtconcertbezoekers is Thomas Beijer een oude bekende. In 2008 trad hij er al op, piepjong, maar wel als winnaar van de young pianist foundation van dat jaar. Drie jaar later rondde hij zijn studie aan het conservatorium van Amsterdam summa cum laude af. Naast de bekende “klassieke” werken voor piano, laat hij steeds meer zijn liefde voor Spaanse componisten doorklinken, zoals Albéniz, Granádos en de Falla. 
Eric Vaarzon Morel had zijn hart al lang aan Spaanse muziek verpand. Hij reisde, jong als hij was, af naar Spanje, om de essentie van het spelen van flamencomuziek bij de bron op te pikken. Daarna maakte hij deel uit van de groep Cuadro Flamenco om vervolgens zijn eigen band “Chanela” op te richten. Inmiddels is hij ook docent aan het Amsterdams Conservatorium.

In de afgelopen periode traden Thomas en Eric samen op door heel Nederland, het thema was een ontmoeting van de dichter Garcia Lorca en de componist de Falla in de tuinen van Granada. Vanavond krijgt u ook, tussen de muziek door, af en toe een gedicht te horen. De muziek bestaat uit composities van Albéniz (delen uit de suite Iberia), Granados (de Goyescas) de Falla, maar ook uit composities van de Thomas Beijer en Eric Vaarzon Morel zélf. Wellicht heeft u hen al zien optreden in Podium Witteman, maar “live” op een zomeravond, klinkt het nog “zuidelijker!”

Cello8ctet Amsterdam

Zodra werd besloten om het Lindegrachtconcert op een grachtoverspannend podium te houden, was de eerste keus voor een muziekensemble al gemaakt.
Het cello8tet Amsterdam, al bestaand sinds 1989, begeleidde een paar jaar geleden magistraal een ballet van Conny Janssen Danst. Zij kenden geen hoogtevrees, want zij zaten hoog onder het dak op een balk in, nota bene, de vuilverwerkingscentrale van Alkmaar. Hopelijk kennen zij ook geen watervrees, want op het podium over de gracht zullen zij weer spectaculair tot hun recht komen en ze vallen kennelijk niet gauw.

Het Cello8tet programmeert hun concerten op bijzondere plaatsen, verspreid over heel verschillende soorten landen in, bijv. het Midden-Oosten, Zuid Amerika, Azië, de Verenigde Staten. Maar zij begeleiden ook zeer uiteenlopende musici, de zangeres Karen Strobos, maar ook de fadozangeres Cristina Branco, terwijl zij ook hebben opgetreden met Bløf. In de muziekwereld zijn zij meer dan bekend, de componisten Arvo Pärt en Philip Glass componeerden werken speciaal voor hen. Een deel daarvan staan vanavond op het programma.

Andere concerten:
8 augustus
15 augustus

Bestel hier je kaarten: http://guldenvlies.nl/lindegrachtconcerten-2017/ 

Aanmelden nieuwsbrief