Bijzonder Concert van Alkmaars Symfonieorkest

Bijzonder Concert van Alkmaars Symfonieorkest. Op 20 mei 2017 in de vrijheidskerk te Alkmaar. Drie Nederlandse componisten staan centraal, mét een wereldpremière. 

Hans Keuning De Gamma Suite: Hans Keuning was tot 1987 dirigent van het Alkmaars Symfonieorkest. Hij heeft deze suite gecomponeerd ter ere van het eerste lustrum van ons orkest. Met het spelen van deze suite gedenken wij deze geliefde dirigent die op 8 november 2016 helaas is overleden. 

Jurriaan Andriessen La Celebrazione Dit werk is in 1977 gecomponeerd voor het 50-jarig bestaan van Het Haags Arbeiders Symfonieorkest. Onze dirigent Albert van Eeghen, die ook staat voor het huidige HASO-Euterpe orkest, heeft het stuk in Alkmaar geïntroduceerd.

Wereldpremiere Mathilde Wantenaar 'Fantasie voor Viool en Orkest' Met Merel Vercammen als solist
Voor dit stuk heeft het Alkmaars Symfonieorkest een compositieopdracht verleend aan Mathilde Wantenaar, een jonge en prijswinnende componiste. De samenwerking met Mathilde is ontstaan uit de relatie die het orkest heeft met violiste Merel Vercammen.

De realisatie van dit project is tot stand gekomen met hulp van het Prins Bernard Cultuurfonds, het VSB Fonds en de Hofstee Stichting.

Aanmelden nieuwsbrief