Victoriefeesten

Rondom 8 oktober worden dit jaar voor de tweede keer de Victoriefeesten georganiseerd, een evenementenweek voor Alkmaarders én niet-Alkmaarders. In Alkmaar is het dan één groot feest, met festivals, een openluchttheatervoorstelling en nog veel meer.

Zo 1 okt - Festival Alkmaar Zingt
Alkmaar Zingt is het eerste Victoriefeest van 2017. Ga je deze zondagmiddag de stad in, dan hoor je overal muziek. Koren, zangroepen en solozangers treden op in winkels, maar ook buiten in de winkelstraten en de pleinen in de binnenstad.

Do 5 okt - Waah & Child of Light
Het neusje van de zalm op het gebied van ‘wearable arts’ zien? Kom dan donderdagavond 5 oktober naar de Alkmaarse Langestraat. Modellen showen de meest kunstige kostuums. De outfit van de ‘Child of Light’ is Led-verlicht, een sprookjesachtig gezicht.

Karavaan – Voorstelling ‘Moed’, Waagplein
Torenhoge backflips en duizelingwekkende salto’s op de Waagtoren. De spectaculaire voorstelling ‘MOED’ transformeert de Waagtoren tot een verticale dansvloer. Kom donderdag 5 oktober met je hele familie of al je vrienden genieten van dit visuele en feestelijke spektakel! Vrij entree.

Vr 6 okt & Za 7 okt - De Brug Ontzet, Platte Stenenbrug
​Lekker dansen en genieten van livemuziek, dat kan op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober op één van Alkmaars bekendste uitgaanspleinen: de Platte Stenenbrug. Met o.a. de band ‘The Tour’!

Vr 6 okt & Za 7 okt - Ontzetfeest, Koorstraat en Ritsevoort
Het overdekte Ontzetfeest in de Koorstraat en het Ritsevoort is elk jaar weer beregezellig. Voor de deur van de restaurants het Gulden Vlies en de Ritsz geniet je dit jaar op 6 en 7 oktober van een lekker drankje en livemuziek. Op de planken staan o.a. Trots, Dr. Groove, Marcha & Friends en Hard to Handle. Er is vrij entree.

Vr 6 okt t/m zo 8 okt - Festival Ontzettend Alkmaar, Paardenmarkt
Heb je vorig jaar ook genoten van ‘Ontzettend Alkmaar’? Dan ben je vast blij te horen dat dit gezellige festival ook dit jaar weer onderdeel is van de Victoriefeesten. Van vrijdag 6 t/m zondag 8 oktober kun je weer feesten in de feesttent op de Paardenmarkt!

Activiteiten 8 Octobervereeniging
Alkmaar Ontzet op 7 oktober? Ja, dat is voor de Alkmaarder even wennen, maar de 8 Octobervereeniging organiseert de zuurkoolmaaltijd, optocht en andere klassiekers dit jaar op zaterdag de 7e. Fijn voor als je de volgende dag wilt uitslapen!

Meer weten over de Victorie van Alkmaar?
Ga dan naar de expositie 'Victorie! Het Beleg van Alkmaar in 1573' in Stedelijk Museum Alkmaar.

www.victoriefeesten.nl

 

 

Alles weten over Alkmaar?