Kaeskoppenstad: het Alkmaar van 1573

Kaeskoppenstad: het Alkmaar van 1573

Reizen door de tijd, het kan in Alkmaar. Breng op zaterdag 3 of zondag 4 juni een bezoekje aan het festival Kaeskoppenstad en waan je in het jaar 1573.

Tegen het historische decor van Alkmaars Oude Stad laten honderden acteurs zien hoe het er 444 jaar geleden in Alkmaar aan toe ging. Loop de route door de in 1573-sfeer gebrachte oudste deel van Alkmaar en geniet van de historische acts. O.a. verschillende muzikanten, een goochelaar, een vuurspuwer, dokters en brandweerlieden nemen je mee naar het 16eeeuwse Alkmaar.

Deze tiende editie van Kaeskoppenstad is vanwege het jubileum extra uitgebreid. Een nieuwe act is ‘Haringhen ende Wallevis’ uit De Rijp. De Walvisvaart was in 1573 dé inkomstenbron in dit in de gemeente Alkmaar gelegen dorpje. Kijk toe hoe de walvisvaarders zich met hun harpoenen klaarmaken voor de reis, en hoe de vrouwen hun mannen uitzwaaien – wie weet voor de laatste keer. 

Kaeskoppenstad vindt plaats op zaterdag 3 en zondag 4 juni tussen 12.00 en 17.00 uur. De eerste 2.500 kaartjes voor Kaeskoppenstad kosten € 3,-. De overige kaartjes kosten € 4,-. Voor kinderen tot en met 5 jaar is er gratis entree. Kijk voor meer informatie op www.kaeskoppenstad.nl.

Aanmelden nieuwsbrief